Jarno, Dylan, Milan en Nyo van het 6de jaar Lassen-constructie waren tevreden over de jobbeurs© provincie Antwerpen

PITO Stabroek strikt meer dan 60 toonaangevende werkgevers voor jaarlijkse jobbeurs

Stabroek -

Meer dan 250 leerlingen van PITO Stabroek konden kennismaken met bedrijven en organisaties uit verschillende sectoren. De scholieren uit het vijfde jaar zochten vooral informatie over stageplaatsen, de laatstejaars keken al uit naar interessante vacatures

Erik Vandewalle

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde PITO Stabroek opnieuw een jobbeurs voor de leerlingen van de derde graad. Deze beurs, die een breed scala aan bedrijven uit de industrie, energievoorziening, mechanica, tuinaanleg, scheepvaart, petrochemie en meer samenbrengt, is een belangrijk sleutelmoment voor de bijna afgestudeerde leerlingen die volop op zoek zijn naar informatie over carrièremogelijkheden. Met meer dan 60 bedrijven, waaronder BASF, Bayer, TotalEnergies en Port of Antwerp/Bruges, biedt de jobbeurs een unieke kans om direct in contact te komen met potentiële werkgevers. Voor de leerlingen waren er ook informatiesessies zoals sollicitatietraining, ondernemerschap, carrièremogelijkheden bij defensie en verdere studieopties.

Een unieke kans

“Deze jobbeurs is hét moment voor zowel onze afstuderende leerlingen als onze ervaren leerkrachten om rechtstreeks te netwerken met vooraanstaande werkgevers. We zien hoe deze beurs een brug is tussen het onderwijs en de industrie, waarbij bedrijven en potentiële werknemers elkaar direct vinden, met concrete jobaanbiedingen als resultaat,” aldus Luk Lemmens, gedeputeerde voor Provinciaal Onderwijs Antwerpen.

Daniëlle Segers, directeur van PITO, ziet nog meer voordelen: “Onze jobbeurs is meer dan een kans om een job te vinden. Het is een educatieve ervaring waar onze leerlingen de diversiteit van de arbeidsmarkt kunnen verkennen. Door rechtstreeks in gesprek te gaan met de bedrijfswereld, verruimen ze hun blik en dat helpt hen bij het nemen van de belangrijke beslissingen waar ze na hun afstuderen voor staan.”

Oud-leerling Lennert Huibrechts en collega Evy Van den Broecke van ATS Groep staan enkele leerlingen te woord© provindie antwerpen

Oud-leerling

Lennert Huibrechts studeerde veertien jaar geleden af in de richting Industriële Elektriciteit. In zijn laatste jaar liep hij stage bij Elektro Bordenbouw Janssens (EBJ), een bedrijf gespecialiseerd de bouw van industriële elektriciteitsborden. Ondertussen werd het bedrijf opgenomen in de ATS-groep, een multidisciplinaire technologiegroep gespecialiseerd in het creëren van innovatieve en duurzame productie- en werkomgevingen. Dat hij vandaag zijn werkgever mag vertegenwoordigen op de PITO-jobbeurs vindt hij een leuke ervaring: “In mijn laatste jaar bij PITO liep ik stage bij EBJ in Wijnegem, wat me uitstekend beviel; ik mocht er meteen vakantiewerk doen en kreeg na de zomer een vast contract. Ik ben nog steeds enthousiast over mijn job en de doorgroeimogelijkheden. Mijn werk is afwisselend en combineert denkwerk met praktische taken. Deze ervaringen gebruik ik nu om leerlingen waardevolle tips te geven en hen warm te maken voor een job in de industrie.”

Raf Van Bergen en Daniëlle Segers (PITO), Veerle Nonneman, Sarah Demartelaere en burgemeester Rik Frans, gedeputeerde Luk Lemmens en Steve Fryns (PITO)© provindie Antwerpen

Evy Van den Broecke van de HR-afdeling van ATS-groep vult nog aan dat succesvolle stages heel vaak leiden tot een jobaanbieding: “Het vinden van goed geschoold technisch personeel blijft een grote uitdaging voor veel bedrijven. Voor gemotiveerde stagiaires hebben wij heel wat toekomstmogelijkheden in uiteenlopende sectoren. Zo hebben wij heel wat werven in de Antwerpse haven hier vlakbij.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners