© Shutterstock

Pensioensparen en extra vakantie blijven populairst in cafetariaplan

Werknemers die een cafetariaplan krijgen, kiezen daarbij het vaakst voor een terugbetaling van individueel pensioensparen (20 procent) of extra vakantiedagen (19 procent). Dat blijkt uit cijfers van hr-bedrijf SD Worx. Ook een bedrijfsfiets (13 procent) is populair.

mtm
Bron: BELGA

Een cafetariaplan is een vorm van flexibele verloning die in sommige sectoren bestaat. Werknemers krijgen de kans om een deel van hun cashverloning om te zetten in een ander voordeel. Voor de werkgever is het systeem budgetneutraal.

SD Worx, dat het cafetariaplan beheert voor ruim 100.000 werknemers, merkt op dat voor het eerst even veel wordt gekozen voor een fiets als voor de auto of een combinatie van de twee. Ook een duurdere smartphone of een extra laptop kan veel werknemers met een cafetariaplan bekoren.

“Wat men kiest, is afhankelijk van de leeftijdsfase”, zegt Sara Flipkens, verantwoordelijke voor flexibele verloning bij SD Worx. “Het laat de werkgever toe een leeftijdsbewust personeelsbeleid te voeren. Elke leeftijd kent immers andere noden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER