De pelotons worden begeleid door wegkapiteins op de motor en ‘zwaantjes’ van de politie.© Stijn Van de sande

Motorrijders van vijftig politiezones escorteren fietsers van 1.000 kilometer voor KOTK: “Hun steun is onmisbaar”

Mechelen -

De politie van de zone Rivierenland blikt tevreden terug op de dertiende editie van de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker. De politie stond niet alleen paraat bij de start en aankomst van de ritten in Mechelen, maar begeleidde de fietsers ook onderweg. Dat deden ze met de hulp van vijftig andere zones.

LEES OOK: Oud-profs Ludo Dierckxsens en Rudy De Bie begeleiden pelotons van 1.000 kilometer voor KOTK: “Eens je hebt deelgenomen, kom je terug”

De afgelopen dagen fietsten meer dan duizend teams duizend kilometer om de strijd tegen kanker te steunen. De pelotons van de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker worden onderweg begeleid door volgwagens, wegkapiteins op de fiets en de motor en een bezem- en ziekenwagen. Ook de politie rijdt mee. Per peloton zorgen verschillende motards van de politie ervoor dat de fietsers over al vlot en veilig kunnen passeren.

“Dagelijks stappen bijna honderd collega’s op hun motor om de pelotons door het verkeer te loodsen en de deelnemers vier dagen en duizend kilometer lang fietsplezier te bezorgen”, zegt korpschef Yves Bogaerts van de politie Rivierenland. “Dat kunnen we niet alleen. Daarom krijgen we de gewaardeerde steun van maar liefst vijftig andere politiezones.”

Zo’n vijftig verschillende politiezones werken mee aan de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker.© Stijn Van de sande

Van Oostende tot Hasselt

Het gaat om politiezones uit de directe omgeving, maar ook om zones die veel verder gelegen zijn. Onder meer de zones Oostende, Limburg Regio Hoofdstad en Vlaamse Ardennen werken eraan mee. “De medewerking en steun die wij van de motorrijders van deze zones mogen ontvangen, is onmisbaar om een veilig verloop te kunnen bieden. Het is aangenaam om vast te stellen hoe wij op onze collega’s uit heel Vlaanderen kunnen rekenen”, aldus Bogaerts.

’s Morgens en ’s avonds stond de politie ook in voor het onthaal van de renners, volgers, supporters en sympathisanten in het centrum van Mechelen. “We blikken terug op een erg succesvolle editie. Gedurende vier mooie dagen noteerden we geen incidenten.”

LEES OOK: Florence en Fabienne nemen deel aan 1.000 kilometer nadat ze borstkanker hebben overwonnen: “We weten waarvoor we dit doen”

 (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners