VIDEO. Mike De Decker blijft dartsreuzen slopen in Kiel: The Real Deal staat in kwartfinale na klinkende zege

Mike De Decker (PDC 40) beleeft een uitstekend weekend. The Real Deal plaatste zich zondag voor de kwartfinales van de Baltic Sea Darts Open, de zesde manche van de European Tour.

Vincent Van GenechtenDartsvolger

De Decker had eerder Martin Schindler (PDC 23) en Krzysztof Ratajski (PDC 26) al het nakijken gegeven. Zondagmiddag moest ook Damon Heta (PDC 11) eraan geloven. De Australiër - al jaren een van de beste darters op de European Tour - moest eraan geloven met 6-2. De Decker gooide 97.70 gemiddeld, drie 180 scores en een ‘big fish’ (een 170 finish).

In de kwartfinale, zijn tweede ooit op de lucratieve European Tour (waarvan de top 32 zich na dertien manches plaatst voor het EK), neemt De Decket het op tegen Danny Noppert (PDC 12).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Decker doet met zijn prestatie in Kiel sowieso een uitstekende zaak. Hij komt een stap dichter bij een ticket voor de World Matchplay en World Grand Prix, twee ‘majors’ later dit jaar. Ook maakt hij nog steeds kans op rechtstreekse kwalificatie voor de komende European Tour-manches, waaronder die van Antwerpen. En op deze manier komt De Decker steeds dichter bij de status van Belgische nummer twee aangezien hij dichter bij Kim Huybrechts sluipt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Darts