Een ruime delegatie van het stadsbestuur kwam de nieuwe piste van de Kruisridders inhuldigen.© ivan elegeert

Kruisridders nemen nieuwe eb- en vloedrijpiste in gebruik: “Een prachtig verjaardagsgeschenk”

Eksaarde -

Met een springwedstrijd voor jonge paarden werd het voorbije weekend de nieuwe ‘eb- en vloedpiste van de Eksaardse Kruisridders in gebruik genomen. De zowat honderd ponyruiters, ruiters en amazones kunnen vanaf nu in alle weersomstandigheden hun piste gebruiken.

Ivan Elegeert

“Onze rijvereniging hoort bij de grootste ruitersportclubs van de Landelijke Rijverenigingen. Onze trainingspiste wordt dan ook zeer intensief gebruik. We bestaan intussen 70 jaar, deze nieuwe piste is dus een prachtig verjaardagscadeau”, vertelt voorzitter Frederik Pille. “Onze vorige rijpiste was aan het einde van haar Latijn. We konden ze niet meer deftig in orde brengen. En met de droge zomers van de voorbije jaren was het in de drukste periodes van het jaar ook niet meer mogelijk om ze te besproeien.”

Daarom investeerde de club een fors bedrag in de aanleg van een eb- en vloedpiste. De vochtigheidsgraad van de piste wordt permanent gemeten door een sensor. Indien de vochtigheid te laag of te hoog is, wordt dit bijgestuurd via het drainagesysteem.

Zo kan er 24 uur op 24 gebruikgemaakt worden van de piste. Met een eb- en vloedpiste ben je dus niet langer afhankelijk van het weer voor een training, wedstrijd of evenement”, verduidelijkt Kris De Brauwer van DB-technics uit Zele, die samen met de firma Wulteputte de piste aanlegde. De investering werd grotendeels door de club gedragen, maar ook het Lokerse stadsbestuur kwam tussen.

“De piste in Eksaarde meet 60 op 65 meter en is behoorlijk uniek in de regio. Dankzij deze piste kunnen onze leden in nog betere omstandigheden trainen en kunnen we ook op bijna professionele manier wedstrijden organiseren”, besluit voorzitter Pille.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER