© BELGA

VoetbalJupiler Pro League AA Gent - OH Leuven

OH Leuven flikt het opnieuw: slap AA Gent geeft niet thuis en gaat alweer onderuit tegen team van Oscar Garcia

GENT -

Net als in Leuven, blijft AA Gent ook na de thuiswedstrijd tegen OHL met lege handen achter. De Buffalo’s kwamen al vroeg op achterstand na een goal van Russo maar konden vervolgens nooit een vuist maken. De lange voorbereiding op het cruciale barrageduel wordt er zo alvast niet leuker op.

Stefan Smet

Vanhaezebrouck gunde Nurio, Kums, Gerkens en Hjulsager een basisplaats. Hierdoor verhuisden Torunarigha, Gandelman, Brown en Fernandez-Pardo naar de bank. Bij OH Leuven gooide Garcia dan weer Mendyl, Nsingi en Dom nog eens in de strijd voor een partij zonder inzet. Al probeerde de Gentse coach voor de aftrap nog eens te beklemtonen dat hij geen verslapping zou dulden met het oog op de allesbeslissende barragematch.

De thuisploeg speelde voor deze gelegenheid met een viermansdefensie en die liet zich al gauw verschalken. Bij een fraai aangesneden hoekschop van Maziz kopte Russo de bal onhoudbaar voorbij Roef. Kums probeerde na een knappe dribbel de Gentse motor aan te zwengelen maar zijn poging werd gedevieerd en dwarrelde uiteindelijk in hoekschop.

Echt wervelen ging het voor rust nooit. Daarvoor lag het tempo te laag en bleken de 22 spelers te weinig geïnspireerd om er echt een boeiende pot voetbal van te maken. Gaandeweg ontwikkeld Gent heus wel wat meer druk maar de Buffalo’s voetbalden te slordig om OH Leuven echt in de problemen te brengen. Hierdoor werd doelman Prévot nauwelijks op de proef gesteld. De Fransman keek hierdoor – net als zijn collega Roef – dan ook langdurig werkloos toe.

© BELGA

Toen Kums met een mooie baltoets Tissoudali vrijspeelde in de Leuvense zestien mocht Prévot dan toch eens aan de bak en dat deed de 27-jarige ex-doelman van Sochaux met verve. Even later loodste Hjulsager op zijn beurt Tissoudali door de Leuvense buitenspelval maar deze keer verslikte de Gentse spits zich in zijn controle. Het waren slechts twee zeldzame oprispingen bij de thuisploeg die voorts bijzonder slap voor de dag kwam.

Halfweg trakteerden de blauw-witte fans hun spelers dan ook op een licht fluitconcert. Vanhaezebrouck besliste dan weer om Nurio, Kums en Hjulsager te vervangen door Brown, Fernandez-Pardo en Kandouss. Bovendien schakelde Gent terug over naar de vertrouwde driemansdefensie. Bij de bezoekers verving Garcia dan weer Nsingi door Mueanta.

© BELGA

Die omzettingen veranderden in de beginfase van de tweede helft alvast niet zoveel aan het wedstrijdbeeld. Gent monopoliseerde vaak langdurig het balbezit maar dook nauwelijks op in de buurt van Prévot. Vanhaezebrouck bracht dan ook voor het uur ook nog eens Gandelman als vervanger van de andermaal allesbehalve indrukwekkende Hong. De Israëlische middenvelder stond amper tussen de lijnen of dook na een prima pass van Samoise al gevaarlijk op in de zestien van OH Leuven. Zonder succes evenwel.

Nee, het werd allesbehalve een fraai kijkstuk in de Planet Group arena. De aanwezige moeders werden zeker niet extra verwend tijdens een partij die nooit het predikaat ‘eindeseizoenswedstrijd’ van zich af kon schudden. Op de Gentse bank zuchtte Vanhaezebrouck ongetwijfeld in de wetenschap dat hij zijn team nog een poosje moet ‘bezighouden’ in aanloop naar het barrageduel met de nummer vijf van de Champions’ Play-Offs.

Povere tweede helft levert geen doelpunten meer op

Een drinkpauze gaf de Gentse coach nog de kans om wat extra tactische richtlijnen mee te geven. Het was evenwel OH Leuven dat nog even gevaarlijk uit de hoek kwam maar Maertens kon net niet profiteren van het geharrewar dat ontstond na een foute terugspeelbal van Samoise. Ook Mueanta kreeg na mistasten van Watanabe nog een dot van een kans maar de invaller besloot op Roef. Het was illustratief voor het povere niveau dat beide teams etaleerden.

In het slotkwartier was het geduld van het thuispubliek stilaan op. Een mislukte variant bij een vrije trap leverde de Buffalo’s een afkeurend fluitconcert op. Klantenbinding was duidelijk geen prioriteit voor de thuisspelers. Vanhaezebrouck besloot dan maar zijn laatste wissel uit te voeren en bracht Yokota voor Samoise. Gent probeerde in de slotfase heus nog wel wat druk te ontwikkelen. Watanabe kopte een hoekschop over maar verder kwamen de Buffalo’s niet meer. Hun tweede nederlaag in deze Europe Play-Offs was meteen een feit.

Opstelling AA Gent: Roef, Samoise (80’ Yokota), Mitrovic, Watanabe, Nurio (46’ Kandouss), De Sart, Kums (46’ Brown), Hjulsager (46’ Fernandez-Pardo), Hong (58’ Gandelman), Gerkens en Tissoudali

Opstelling OH Leuven: Prévot, Schingtienne, Russo, Ricca, Mendyl (58’ Misao), Dom (58’ Miguel), Banzuzi, Akimoto, Maziz (72’ Schrijvers), Maertens (80’ Brunes) en Nsingi (46’ Mueanta)

Doelpunten: 6’ Russo 0-1

Gele kaarten: Kandouss, Brunes, Misao en Tissoudali

Rode kaarten: /

Scheidsrechter: Nathan Verboomen

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL