© AFP

Bokser Eric Molina twee jaar geschorst wegens dopinggebruik

De Amerikaanse bokser Eric Molina is betrapt op het gebruik van verboden steroïden. Dat maakte de Britse boksfederatie dinsdag bekend. Het zwaargewicht wordt voor twee jaar geschorst. De 36-jarige Molina ontkent het dopinggebruik niet en aanvaardt zijn straf.

Molina testte op 10 december 2016 positief op het verboden geneesmiddel Dexamethason. Toen daagde hij in Manchester zonder succes de Britse wereldkampioen bij de zwaargewichten Anthony Joshua uit. Molina verloor de kamp in de derde ronde na een techische knock-out.

Dexamethason bevordert de sportprestaties niet rechtstreeks, maar werkt wel ontstekingsremmend en draagt zo bij tot een sneller herstel. Tijdens competities verbiedt het Wereldantidopingagentschap het gebruik ervan.

Molina ontkende het gebruik van het verboden middel niet. Hij gaf het gebruik van Tribedoce DX toe. Dat vitaminesupplement bevat het steroïde medicijn Dexamethason.

De Amerikaan zet wel vraagtekens bij de de duur van de schorsing. Die loopt met terugwerkende kracht van van 28 oktober 2017 tot 27 oktober 2019.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer