Vier topfilms en een schietgrage stripteaseuse. Pardon, cocktailserveerster

© *

Pas maanden nadat acteur Robin Williams in 2014 uit het leven stapte, werd duidelijk dat hij aan LBD leed: Lewy Body Dementie, een zeldzame kruising tussen de ziektes van Alzheimer en Parkinson. In 1998 was daar nog geen sprake van toen Robin Williams zich uitleefde in een film gebaseerd op het leven van dokter Hunter ‘Patch’ Adams. Op Caz zie je hem om 20.40 uur nog eens aan het werk. Maar dat is niet de enige topfilm die vanavond op het menu staat.

tdl

Vechten tegen het spuiten en slikken

Naast heel veel poeder valt er ook veel sfeer te snuiven in Traffic, een uitstekende misdaadfilm van de maker van Out of Sight en Erin Brockovich. Regisseur Steven Soderbergh draait drie verhalen vakkundig door elkaar: dat van de nieuwe baas van de Amerikaanse dienst van narcoticabestrijding (Michael Douglas) die niet weet dat zijn eigen dochter aan het blowen is, van een rechercheur (Benicio Del Toro) die net over de grens in Mexico zijn werk probeert te doen tussen zijn corrupte collega’s en van een vrouw (Catherine Zeta-Jones) wier echtgenoot een drughandelaar blijkt te zijn. Een heerlijke trip, bekroond met vier Oscars.

Traffic Canvas 22 uur

Veel gegoochel met geld

Als ik kon tòveren, zong Herman Van Veen. Herman kon het niet, de vier uit deze Amerikaanse spektakelfilm uit 2013 wel: een straatgoochelaar, een zakkenroller, een mentalist en een illusionist geven in Las Vegas een show waarin ze vanop afstand een bank in Parijs virtueel beroven. Eén dag na de show blijkt de bank écht geplunderd en zitten de vier in vieze papieren. Zeer onderhoudende film met sterren als Michael Caine, Woody Harrelson, Morgan Freeman, Dave Franco, Mark ‘de Hulk’ Ruffalo en Jesse Eisenberg, de griezel die Mark Zuckerberg van Facebook speelde.

Now you see me VTM 20.40 uur

Fout geciteerd, goed gedaan

Dat zinnetje Houston, we have a problem? Zelfde verhaal als Play it again, Sam: het is niet correct. Toen er zich aan boord van ruimtevlucht Apollo 13 met bestemming maan een ontploffing van een zuurstoftank voordeed en astronaut John Swigert dat meldde aan het NASA Mission Control Center, zei hij: “Okay, Houston, we’ve had a problem here”, gevolgd door een “Uh, Houston, we’ve had a problem” van Swigerts collega Jim Lovell. Dit gezegd zijnde: Ron Howard maakte in 1995 een weergaloze reconstructie van de bijna-ramp met kanjers als Tom Hanks, Bill Paxton, Kevin Bacon en Gary Sinise.

Apollo 13 VTM 22.45 uur

De scoutsjongens versus de zombies

Zeg nooit ‘stripteaseuse’ tegen een ‘cocktailserveerster’ en laat je niet misleiden door de korte broek van een scoutsjongen: dat zijn de lessen voor deze vederlichte tienerkomedie uit 2015. Drie op school gepeste scoutsjongens krijgen de hulp van een schietgrage stripteaseuse, pardon, cocktailserveerster om hun stad van een leger zombies te verlossen. Niet altijd even fijnzinnig, maar bij momenten echt wel grappig met bloeddorstige huiskatten én leerkrachten.

Scouts Guide to the Zombie Apocalpyse Q2 20.35 uur

Netflix en co

Nog niets gevonden waar je zin in hebt? Dan kan onze bingewatcher de serie Insatiable aanbevelen, die je sinds deze week in het Netflix-aanbod vindt.

Of 'Insatiable' echt een topreeks wordt, is zeer twijfelachtig. Waarom dan een aanrader? Omdat de serie al voor de start bakken kritiek kreeg omwille van de controversiële premisse: "als je slank bent, wordt alles beter". Tegen de reeks, over een tienermeisje dat door één zomer niet te eten van dik en gepest naar slank en populair gaat, werd een petitie gestart om ze van Netflix te houden. Zonder succes. Dan nu maar eens kijken waar al de hetze om te doen was?

Insatiable Netflix Vanaf 10 augustus

ook nieuw op Netflix

All About the Washingtons, seizoen 1, vanaf 10 augustus op NetflixKomische serie om er snel door te jagen. Tien afleveringen van een half uurtje, waarin het leven van rapper Wesley Washington (gespeeld door rapper Joseph Simmons, ofwel Rev. Run) op zijn kop wordt gezet als ook zijn vrouw Veronica (gespeeld door zijn echte vrouw Justine Simmons) aan een eigen carrière begint.

La Casa de las Flores, seizoen 1, vanaf 10 augustus op NetflixOok een komedie, maar dan een van de duistere soort. Als de minnares van haar man de vuile was buitenhangt, probeert een rijke mater familias er alles aan te toen om het perfecte imago van haar familie in stand te houden. Dat ze in Spanje goede series kunnen maken, weet iedereen wel sinds La Casa de ... Papel.

Keuze van de redactie

Video