Van Aert deelt tik uit aan Van der Poel

Foto: ANP

De Belgische veldrijder Wout van Aert komt, anderhalve maand voor het WK in Valkenburg, steeds beter in vorm. Zondag boekte de regerend wereldkampioen zijn tweede zege op rij in de wereldbeker nadat Mathieu van der Poel de eerste vier manches had gewonnen. Door een val in de slotronde verspeelde de Nederlander zelfs zijn tweede plaats aan de Belg Toon Aerts.

Op de Citadel van Namen ging Van Aert er al snel vandoor. Van der Poel, na zijn zege zaterdag in de Scheldecross volgens vader Adrie flink verkouden geworden, had niet meteen een reactie klaar en zag zijn achterstand zienderogen groeien. Zeker na een val in de vierde ronde, toen het verschil opliep naar meer dan een minuut. In de slotronde ging hij nogmaals onderuit.

,,Van Aert was te sterk vandaag”, erkende Van der Poel, die zijn verkoudheid zeker niet als excuus wilde opvoeren. ,,Het valt wel mee, daar wil ik het zeker niet aan wijten. Als je geen goede dag hebt, maak je fouten die je eigenlijk niet mag maken. Ik kwam nog wel terug bij Toon (Aerts), maar raakte niet meer in mijn klikpedaal. Ach, tweede of derde, dat maakt me niet zo veel uit. Een beetje teleurgesteld ben ik wel. Naar huis gereden worden door Van Aert, is nooit leuk.”

In de vorige wereldbekercross, in het Duitse Zeven, had Van Aert nog geprofiteerd van materiaalpech van de Nederlander, die nog wel leidt in het klassement. ,,Ik kan alleen maar tevreden zijn”, keek Van Aert terug op zijn oppermachtige optreden. ,,Ik vond meteen mijn ritme. Het was lang geleden dat ik met dit gevoel heb gekoerst.”