Onder meer deze Bugatti Veyron - één van de drie die in België zijn afgeleverd - verkoopt Boonen. Een wagen van ruim 1 miljoen euro. En drie keer nadat hij zijn topsnelheid van 400 kilometer per uur heeft gereden, moet hij terug naar de dealer voor een onderhoud. Tegen 77.000 euro per keer. "Die beurt heeft hij net gehad", aldus autohandelaar Boonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer deze Bugatti Veyron - één van de drie die in België zijn afgeleverd - verkoopt Boonen. Een wagen van ruim 1 miljoen euro. En drie keer nadat hij zijn topsnelheid van 400 kilometer per uur heeft gereden, moet hij terug naar de dealer voor een onderhoud. Tegen 77.000 euro per keer. "Die beurt heeft hij net gehad", aldus autohandelaar Boonen. © RV

Tom Boonen gaat exclusieve auto's verkopen: als 't maar snel gaat voor Tornado Tom

Dat Tom Boonen van dure, snelle wagens houdt, wisten we al. Nu heeft de ex-renner van die hobby zelfs zijn beroep gemaakt: als medezaakvoerder van IconicCars gaat hij exclusieve vierwielers slijten. Minimumprijs: 200.000 euro.

  1. PREMIUM

    Ondanks corona scoren studenten even goed tot zelfs béter

    Corona heeft niet gezorgd voor slechte resultaten bij de examens in juni. Dat concluderen KU Leuven, UGent, VUB, UHasselt en een groot deel van de hogescholen na een eerste analyse. Over het algemeen liggen de punten in lijn met die van vorige jaren, vaak wordt er zelfs gewag gemaakt van iets betere resultaten. "De vooruitgang is - tegen mijn intuïtie in - het sterkst bij de startende studenten", zegt KU Leuven-rector Luc Sels. "Net bij de groep waar we ons het meeste zorgen om maakten, zien we dat ze gemiddeld een vol punt meer behaalden: 10,63/20 tegenover 9,68/20." Zowel de KU Leuven, de UGent als de AP Hogeschool Antwerpen zijn er zeker van dat de proffen en lesgevers de lat niet lager hebben gelegd en zeker niet milder hebben geëxamineerd. Er wordt wel gewezen op het wegvallen van het studentenleven en op de verhoogde stress, die wellicht voor meer studie-ijver heeft gezorgd. "Het is een buikgevoel, maar ik denk dat ook de online-lessen geholpen hebben", zegt Jan Danckaert, vice-rector Onderwijs van de VUB. "Studenten konden de les op die manier nog eens herbekijken als ze iets niet verstonden. Maar nu al verklaringen geven is moeilijk. Om dat echt te kunnen doen, hebben we een onderzoek opgezet." (DM)