Tibo Polleunis en Vincent Van Santfoort (en hun pakken) vormen samen Boskat.© Filip Spoelders

België en Nederland ontdekken Boskat met eerste album: “Krachtige rock met vele variaties”

Vremde/Brugge -

Met de uitgave van hun eerste album en een tournee treden frontzanger Vincent Van Santfoort uit Vremde (Boechout) en drummer Tibo Polleunis uit Brugge uit de schaduw met hun band Boskat. “We lonken zeker naar het buitenland”, geeft het duo aan.

Filip Spoelders

Vincent is sessiemuzikant bij Natalia en Coely.© RR

De nummers van Welcome to Planet Urmit nemen de luisteraars mee op een muzikale tocht die Vincent en Tibo de afgelopen jaren hebben gecomponeerd en verfijnd. “Voor corona hadden we al eens een EP opgenomen en tijdens de pandemie ben ik songs blijven schrijven. Ondertussen heeft de drummer waarmee ik Boskat heb opgericht de band verlaten. Ik vond met Tibo, die uit Brugge afkomstig is, de ideale nieuwe drummer om ons muzikaal project voluit te lanceren”, vertelt zanger en gitarist Vincent Van Santfoort.

Als sessiemuzikant speelt hij onder andere bij Natalia, Coely en Helmut Lotti goes Metal, terwijl Tibo met zijn zijprojecten het pad van de jazz bewandelt. “Het toont onze brede interesse in muziek. Dit komt terug in de nummers van Boskat die voor krachtige rock met gevarieerde toetsen, zoals punk, grunge en zelfs pop staan.”

Op hun eerste album staan elf nummers waarvan een met Rudeboy van Urban Dance Squad. Om de stijl te ontdekken, moeten de liefhebbers zeker een van hun live-optredens hebben gezien. Onlangs traden ze op in uitverkochte Theaterzaal Vooruit van Boechout.

Het artwork op het album maakt deel uit van de look van Boskat.© RR

“We werken heel hard aan onze liveshow. Deze moeten onze fans als een totaalbeleving van muziek, klank en licht ervaren. We treden op met onze Boskat-pakken die bij de uitstraling horen. De afgelopen maanden hebben we veel in België en Nederland opgetreden om ons album voor te stellen. In september wacht een show in Lanzarote. Online worden onze nummers over de hele wereld beluisterd, van Australië tot in Los Angeles. Dit geeft ons een boost om gestaag verder te werken, want we lonken zeker naar het buitenland.”

Terwijl de voorstelling van Welcome te Planet Urmit nog loopt, wordt werk gemaakt van opvolging. “Naast onze andere muzikale projecten willen we van Boskat echt iets maken wat van ons is. We zijn met nieuw werk bezig. Tegen het najaar mag er weer iets worden verwacht.”

Op 19 mei staat Boskat op de Straatfeesten van Kalmthout.

Info: Boskat ontdekken kan via Instagram of Facebook en op Spotify.

 

Het duo toert zeker nog tot in september door België, Nederland en even op Lanzarote.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Boechout