Onze voetbalanalist Patrick Goots is duidelijk: “Dat Club Brugge content is met één punt, is veelzeggend”

Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaal Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijden en 408 goals. Net daarom is Patrick Goots dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalanalist. Om elke maandag met zijn Kempense nuchterheid zijn mening te geven over het spelletje dat hij door en door kent: voetbal.

“Als je op een uitverkochte Bosuil in de slotfase nog 1-1 kunt maken tegen landskampioen Club Brugge, dan gaat elke supporter tevreden naar huis. Een gelijkspel is zeker geen slechte uitslag, maar voetbaltechnisch mag het toch wat meer zijn. Die mandekking is natuurlijk een keuze van de coach, wat het moeilijk voetballen maakt voor beide ploegen. Club Brugge probeerde nog wel te combineren, maar Antwerp trapte alleen maar lange ballen. Bolingi en Owusu verzetten bergen werk. Een ondankbare job. Bij 0-1 had Bölöni toch veel vroeger Rodrigues kunnen brengen? En waarom mocht hij niet starten? Bolingi bijvoorbeeld zie ik toch niet meteen scoren.”

“Laten we eerlijk zijn: Antwerp kreeg een puntje cadeau door de flater van de doelman. Maar je kan ook zeggen dat Club Brugge niet top was. Voor hetzelfde geld maakten Borges of Van Damme één van hun kopkansen af en dan had er misschien wel méér ingezeten.”

“Het viel me op dat Leko tevreden was met een gelijkspel. Dat zegt toch iets over de status van Antwerp. Geen enkele ploeg komt graag naar de Bosuil, want scoren tegen Bolat en co is altijd moeilijk. Winnen tegen de kleinere ploegen en niet verliezen tegen de grote ploegen, dan haal je ook Play-off 1. Drie goals gemaakt, één tegen en acht punten. Aan dit tempo geraakt Antwerp bij de eerste zes. Voetballend zie ik nog ruimte voor verbetering. Govea is al een mooie versterking, al mag er nog een echte voetballer bijkomen. ‘Geoffke’ vindt nu zelden een medemaat die wil voetballen. En een extra spits met scorend vermogen kan ook geen kwaad. Tegen pakweg Cercle kom je er niet met mandekking, dan moet je offensiever kunnen spelen. Nu zit er, op Rodrigues na, niemand op de bank die als invaller iets kan forceren.”

“En wat met KV Mechelen? Dat wordt stilaan een drama, hé. Thuis tegen Tubeke moet het absoluut winnen. Al kunnen ze nu wel even vertrouwen tanken in de beker. Ze hebben enorm veel kwaliteit binnen-gehaald, ze zijn zo vroeg begonnen aan de voorbereiding. Als je ploeg dan zo weinig durft te voetballen... Voor Van Wijk wordt het tegen Tubeke al een examen. En dat zal toch een referentiematch moeten worden. De supporters gaan dat anders niet blijven slikken. Ook Beerschot Wilrijk kon weer niet winnen. Ook zij zullen over twee weken toch eens moeten winnen op het Kiel. Gelukkig blijft de kloof met Lommel en OHL beperkt.”