Veldrijders zetten punt achter wegseizoen: welke crosser maakte het meeste indruk op de weg?

© BELGA

Het veldritseizoen staat weer voor de deur, het gros van de veldrijders heeft intussen zijn wegseizoen afgesloten. De specialisten van modder en gras reden de voorbije maanden niet voor spek en bonen mee. Meer zelfs, het merendeel maakte ronduit indruk tussen de jongens van kasseien en beton! Een overzicht!

gvdl

Wout van Aert Ronduit indrukwekkend wat Van Aert de voorbije maanden liet zien op de weg. De wereldkampioen veldrijden stapte van de crossfiets meteen op de wegfiets om nog een indrukwekkend voorjaar af te werken. U herinnert zich vast nog wel zijn derde plaats in de Strade Bianche maar ook in de absolute topklassiekers streed Van Aert vlotjes mee in de vuurlinie. Na een lange rustperiode én een huwelijksfeest pikte Van Aert in het najaar makkelijk de draad weer op met rit- en eindwinst in de Ronde van Denemarken en als afsluiter een derde plaats op het Europees kampioenschap in Glasgow. Opvallendste resultaten: Ronde van Denemarken (rit- en eindwinst), tweede in rit Ronde van Oostenrijk, derde in Strade Bianche, derde op EK Glasgow, negende Gent-Wevelgem, tiende Ronde van Vlaanderen, dertiende Parijs-Roubaix.

© Photo News

Mathieu van der Poel Focuste zich afgelopen zomer helemaal niet op de weg gezien zijn activiteiten op de mountainbike. Maar de weinige wegwedstrijden die hij reed, waren van hoge kwaliteit. De absolute uitschieter was het Nederlands kampioenschap in Hoogerheide waar hij het voltallige Nederlandse profpeloton het nakijken gaf. Maar ook zijn dubbele ritwinst in de Arctic Race of Norway én een tweede plaats in het EK in Glasgow mochten er zijn. Won ook nog de Ronde van Limburg én een kleine Franse rittenwedstrijd. Opvallendste resultaten: winst in Ronde van Limburg, NK, Boucles de la Mayenne (rit- en eindwinst) en Arctic Race of Norway (2x ritwinst). Werd ook nog tweede op het EK in Glasgow.

© PHOTOPRESS.BE

Tim Merlier Een Belg die een massasprint kan winnen. Er zijn nauwelijks wegrenners die het doen, Tim Merlier deed het twee keer in de Ronde van Denemarken. Werd ook nog twee keer derde in de Baloise Belgium Tour en de Ronde van Limburg.

Quinten Hermans Wat een wegseizoen! De Limburger won een etappe in de TRW en moest in het eindklassement enkel (op punten) de duimen leggen voor streekgenoot Tim Wellens. Won ook nog een etappe in de de Ronde van Oberosterreich. Zijn beste wegcampagne ooit.

© Marc Van Hecke

Lars van der Haar Finishte in de Ronde van Oberösterreich niet één keer buiten de top tien in de vijf gereden ritten. Bleef er weliswaar zonder ritwinst maar mocht zich de meest regelmatige renner van het peloton noemen.

Adam Toupalik Ritwinnaar in de Arctic Race of Norway en zesde op een loodzwaar Europees kampioenschap U23. Weinig collega’s die zulke resultaten kunnen voorleggen.

Eli Iserbyt Winnaar van het jongerenklassement in de Boucles de La Mayenne dankzij onder meer een sterke proloog.

© GOYVAERTS/GMAX Agency

Jens Adams Sterke wegcampagne met ereplaatsen in de TRW en een opvallende finale in de Heistse Pijl waar hij anderhalve hand uitstak naar de zege.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen