Direct naar artikelinhoud
Buitenland

Libanese taxichauffeur bekent moord op Britse diplomaat Rebecca Dykes

Volgens de Libanese politie werd de 30-jarige Dykes gewurgd.Beeld Rebecca Dykes

De Libanese politie heeft een taxichauffeur aangehouden in verband met de moord op de 30-jarige Britse diplomaat Rebecca Dykes. Dat melden Libanese media.

De verdachte werd verhoord en voor een onderzoeksrechter geleid. De man heeft volgens National News Agency in Libanon bekend dat hij de diplomate om het leven heeft gebracht. Tot dusver lijkt de misdaad niet politiek gemotiveerd.

De chauffeur, die Tareq H. wordt genoemd, zou haar vrijdagavond na een feestje hebben opgepikt met zijn taxi. Wat er toen precies is gebeurd, is nog niet duidelijk.

Volgens de eerste elementen van het onderzoek, had de man geprobeerd om Dykes aan te randen. Ze bood weerstand, waarop de verdachte haar wurgde. De 30-jarige vrouw werd zaterdag dood langs de weg gevonden in de Libanese hoofdstad Beiroet. De politie kwam de verdachte op het spoor na het bekijken van camerabeelden van de weg. 

Sinds 2010 werkte Dykes voor de Britse overheid, tot voor kort bij de ambassade in Libanon. Nu werkte ze voor het departement voor Internationale Ontwikkeling en was vrijdagavond op stap gegaan met collega's. Kort na middernacht werd ze alleen achtergelaten.