© Google Street View

Nieuw wegdek in beide rijrichtingen voor ‘Bocht van Ranst’

Vanaf 6 juli wordt het wegdek van de E34 in Ranst in beide rijrichtingen over een afstand van 4 km vernieuwd. Het wegdek van de “Bocht van Ranst” is in slechte staat en moet grondig vernieuwd worden. De werken kosten circa 4,6 miljoen euro en worden opgedeeld in twee grote fases. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer dinsdag.

De bocht van Ranst, het stuk waar de E34 richting Nederland aansluit op de E313 tussen Antwerpen en Hasselt, bevindt zich in zeer slechte staat. De bestaande fundering en asfaltverharding zijn aan vernieuwing toe. De werfzone bevindt zich tussen het complex van Oelegem en de aansluiting met de E313. Om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken, worden de werken tijdens de zomervakantie uitgevoerd, aldus Wegen en Verkeer.

Tussen 6 juli en 11 augustus wordt het wegdek richting Antwerpen vernieuwd. Omdat de funderingswerken ingrijpender zijn, wordt overdag en ‘s nachts gewerkt. Het verkeer zal steeds over één rijstrook beschikken. Er wordt gewerkt in twee deelfases.

Tijdens de nachten van 20 tot 30 augustus wordt gewerkt richting Nederland. Langs deze kant worden enkel de onder- en toplagen asfalt van het wegdek vernieuwd. Daardoor kunnen deze werken op tien nachten afgerond worden. ‘s Nachts (tussen 21 uur en 6 uur) is de snelweg richting Nederland volledig afgesloten, overdag kan het verkeer over de onderlagen asfalt rijden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER