© Google Street View

Onbekenden plegen vluchtmisdrijf nadat ze fietser aanrijden op kruispunt

De Antwerpse politie is een onderzoek gestart naar een ongeval met vluchtmisdrijf waarbij een fietser zwaargewond is geraakt. De bestuurder reed waarschijnlijk door het rood op het kruispunt van de Luitenant Lippenslaan met de Binnensingel.

dvd, tg

De fietser, een man van 40, raakte gewond toen een wagen hem maandagavond om 19.15 u. aanreed ter hoogte van het kruispunt met de Binnensingel. “Volgens getuigen reed de fietser door het groen, toen de wagen, ondanks een rood licht, een manoeuvre uitvoerde waarbij hij de fietser raakte”, zegt de Antwerpse politie.

De fietser belandde op de motorkap en viel nadien op de grond. Twee inzittenden stapten vervolgens uit en maakten aanstalten om de fietser te verplaatsen. Volgens de politie verhinderden enkele omstaanders dat, en reed de auto na enkele ogenblikken weg via de autosnelweg. Het slachtoffer werd zwaargewond overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis. Hij zou een klaplong hebben opgelopen en gebroken schouder.

Een getuige kon de nummerplaat van de wagen noteren. “Omdat het vermoedelijk een bedrijfswagen betreft, kon de bestuurder nog niet geïdentificeerd worden”, aldus de politie. Die is een onderzoek gestart. Dinsdagmiddag was de chauffeur nog altijd niet gevat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER