Beerschot Wilrijk versterkt zich met “beste speler uit Nederlandse Eerste Divisie”

© Beerschot Wilrijk

Beerschot Wilrijk neemt de Nederlandse buitenspeler Tarik Tissoudali over. Dat maakten de Ratten dinsdag bekend op hun website. Tissoudali, die in de terugronde De Graafschap met tien goals en zes assists aan de promotie hielp in de Nederlandse tweede klasse, tekende op het Kiel een contract voor drie seizoenen.

“Er was veel interesse voor Tarik”, legde Jan Van Winckel, voorzitter van de technische commisse uit. “Wij speelden het kortst op de bal en Tarik koos voor het project Beerschot Wilrijk. Je merkt aan heel wat spelers dat het Kiel en de supporters vaak een doorslaggevende factor zijn. Tissoudali is een vaardige buitenspeler met statistieken. Net als Loris Brogno heeft hij in de voorbije jaren heel wat goals gemaakt en assists gegeven. Beiden moeten er voor zorgen dat er vanuit meer posities kan gescoord worden.”

Tissoudali wordt overgenomen van de Franse tweedeklasser Le Havre waar hij nog tot 2020 onder contract lag. Le Havre leende hem het voorbije anderhalf seizoen achtereenvolgens uit aan Cambuur, VVV en De Graafschap. De Fransen ontdekten hem in het seizoen 2015-2016 in de Eerste Divisie bij Telstar. Als vleugelspeler tekende hij toen voor 18 goals en 9 assists.

“Dat betekende mijn doorbraak”, verklaarde Tissoudali zelf. “Net als toen kon ik ook nu naar enkele ploegen in de Eredivisie, maar ik viel voor KFCO Beerschot Wilrijk. Ik ben bijzonder ambitieus en leg mezelf doelen op. Ook al ben ik geen spits, ik zal teleurgesteld zijn als ik geen 8 doelpunten maak.”

Voor Beerschot Wilrijk, dat het voorbije seizoen de promotiefinale in 1B verloor van Cercle Brugge, is Tissoudali de negende inkomende transfer. Eerder trokken de Antwerpenaars ook al doelmannen Mike Vanhamel (Oostende) en Antoine Lejoly (Standard), verdedigers Emeric Dudouit (Tubeke), Pierre Bourdin (Lierse) en Gregory Grisez (Roeselare), middenvelders Dani Wilms (KV Mechelen) en Faysel Kasmi (Waterford) en aanvaller Loris Brogno (Sparta Rotterdam) aan.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen