Direct naar artikelinhoud
Festivalitis

Pukkelpop programmeert voor het eerst klassieke muziek

Jef Neve stelt programma rond hedendaagse componisten samen
Beeld Senne Van Der Ven

Klassieke muziek op een populair muziekfestival? Zeker! Pukkelpop zet het dit jaar voor het eerst op het programma.

Deze zomer zul je op Pukkelpop niet enkel kunnen genieten van r&b-iconen en rockhelden, maar ook van klassieke muziek. “Het idee om iets met klassieke muziek te doen, circuleert al een aantal jaren binnen onze organisatie", laat Pukkelpop-oprichter Chokri Mahassine weten. "Toen Bram Meese van het Gentse Crossbones Trombone Collective contact met ons opnam, viel het laatste puzzelstukje op zijn plaats."

25 muzikanten zullen tijdens het festival te zien zijn in de Marquee-tent. Het programma rond hedendaagse componisten werd samengesteld door de gerenommeerd pianist Jef Neve. Het doel is om de clichés rond klassieke muziek op een rock-'n-rollmanier te counteren, en daarom is het programma volgens Neve erg toegankelijk gemaakt. 

'Dat klassiek ook de max kan zijn, zal heel snel duidelijk worden!'
Jef Neve, pianist

Jef Neve heeft een emotionele band met het festival. "Om hier nu weer uitgenodigd te worden met een voltallig strijkorkest, dat is een droom die uitkomt. Dat klassiek ook de max kan zijn, zal heel snel duidelijk worden!”

Jef Neve & Crossbones Trombone Collective zullen op donderdag 16/8 de 'Marquee Overture' openen in de Marquee-tent. pukkelpop.be