Van de catwalk naar je kleerkast: de leukste jassen voor de herfst

De nazomer is voorbij en het kwakkelweer dat de volgende dagen wordt voorspeld, luidt de herfst op gepaste wijze in. Maar vrees die regen en wind niet: met deze jassen ben je dit najaar helemaal mee met de laatste nieuwe mode.

vwh

Met riem

Ga voor een jas met een riem. In stof en in dezelfde kleur of net heel contrasterend zoals bij Moschino? Het maakt niet uit, zolang je maar taille creëert.

De basic mantel

Een klassieker onder de jassen is het lange, rechte model. Ga voor extra sober in een donkere kleur, of maak het bont in een flashy tint. Voor een stoer accent kan je de mackintosh van je man misschien lenen.

Nepbont

Veel merken bannen echt bont op de catwalk, maar zetten in op de valse variant. Van een nepbonten mantel in zwart of met een kleurverloop: niets is te gek.

Statement print

De komende maanden mag je jas ook gerust opvallen in het straatbeeld. Hoe je te werk gaat? Kies voor een mantel met opvallende print of accenten zoals bij Dries Van Noten en Dior.

Rood

Als er één trendkleur is dit najaar, dan is het rood. Denk niet aan bordeaux, maar eerder aan vuurrood om herfstige looks naar een hoger niveau te tillen.

Met glans

Bij onder meer Saint Laurent en Maison Margiela geven ze de outfits een vleugje glamour mee. Dit voeg je makkelijk zelf toe door een jas te dragen met een glanzende finish. Tip: houd de rest van je kleren mat.

CKS - 129,99 euro / Stutterheim - 290 euro / Levi’s - 149’95 euro / Primark - 25 euro

Dierenprint

Luipaardprint is komend seizoen werkelijk o-ve-ral, en dus ook op jassen. Van korte, fluffy modellen tot lange, elegante snits: laat het beest in jezelf los. Anders doen? Zoek naar zebra-, tijger-, of slangenprint.

Als een superheldin

Is het een jas? Is het een cape? De nieuwste mode combineert beiden, wat leidt tot een trompe-l’oeil. Eén ding staat vast: met de creatieve snit laat je meer van je outfit zien en zie je eruit als een edgy heldin.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer