© DBA

Def Dames Dope kondigt allerlaatste tour aan

De iconische meidengroep Def Dames Dope gaat volgend jaar voor de allerlaatste keer samen op tour. Dat heeft hun management zelf bekendgemaakt. Nog tot eind 2019 zullen ‘Don’t be silly, put a condom on your willy’ en ‘It’s okay, all right’ weerklinken op Vlaamse podia en festivals. Nadien is het definitief over en uit voor de Herentalse zussen Larissa en Axana Ceulemans.

mrra

Al sinds 1993 weten de twee zussen naam te maken in de wereld van de eurodance. Tijdens hun gloriejaren speelden ze in het voorprogramma van Latoya Jackson en scheerden ze hoge toppen in de hitlijsten van onder andere Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Canada en Israël. Samen met danseressen Ingrid Gerits (H20) en Edith Verlinden (Tabasco) wisten Larissa (Can-D-Cash) en Axana (Snake) onvergetelijke nummers te maken zoals ‘Ain’t Nothing To It’, ‘Having A Good Time’ en ‘Don’t Be Silly (put a condom on your willy)’.

(Lees verder onder de foto)

© Photo News

Maar het feestje van de Vlaamse Spice Girls bleef niet duren. Na een rustperiode van zes jaar, probeerden ze in 2002 nog een keer, zonder het succes van weleer. Een wisselende bezetting speelde de dames parten. Larissa trouwde met Berre Bergen, de basgitarist van De Kreuners, en werd vervangen door Yousra Lemaire (TRS), die enkele maanden later plaatsmaakte voor Barbara de Jonge (BB). Toen ook die stopte, werd de stekker uit Def Dames Dope getrokken.

In 2016 probeerden de zussen Ceulemans een nieuwe comeback met ‘Drop it down low’, maar ook dat avontuur komt nu tot een eind. Axana (48) en Larissa (50) zetten aan het eind van 2019 definitief een punt achter hun opzwepende optredens.

LEES OOK. Na rampjaar zijn Axana en Larissa in 2017 weer helemaal terug met Def Dames Dope

Hoe klonk dat ook alweer? Zo:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER