Pastoor Frans Wouters zal gemist worden door jong en oud.© koen fasseur

Oostmalle zwaait pastoor Frans Wouters uit (maar hij blijft nog dikke maand op post)

Oostmalle

Tijdens de jubilarissenviering in de kerk van Oostmalle werd pastoor Frans Wouters (75) in de bloemen - of liever in de cadeaukaars - gezet. De pastoor is net met pensioen en verlaat eind juni Oostmalle om naar wzc Mariënhove in Westmalle te vertrekken. De Pastorale Eenheid van de Heilige Martha en Maria Malle/Zoersel gaat hem hard missen.

Pastoor Frans Wouters wou zelf in alle stilte vertrekken, maar daar stak de vroegere parochie van Oostmalle een stokje voor. Voor zijn parochianen was hij een pastoor met nog veel aandacht voor de liturgie en altijd inhoudsvolle homilies.

Pastoor Wouters is afkomstig van Schilde en ging in 1969 naar het Diocesaan Seminarie in Antwerpen. In 1976 was hij de enige wijdeling voor bisdom Antwerpen dat jaar. Na zijn stagejaar in Mol-Ginderbuiten was hij twaalf jaar onderpastoor in de parochie van Sint-Katharina in Hoogstraten, om vervolgens naar Oostmalle te komen. Ook op Salphenkermis deed pastoor Wouters altijd de mis in de kapel en verkocht hij kaarsen.

Samen met de pastoor werden de laatste zusters van Immaculata uitgezwaaid. Ook zij maken de beweging van Oost- naar Westmalle.

© koen fasseur

© koen fasseur

© koen fasseur

© koen fasseur

© koen fasseur

© koen fasseur

© koen fasseur

© koen fasseur

 (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners