© Kioni Papadopoulos

Antwerps belevingsmuseum rond chocolade opent voor grote publiek

Op het Astridplein in hartje Antwerpen heeft Chocolate Nation de deuren geopend voor het grote publiek. Het “innovatieve belevingscentrum” is volledig gewijd aan Belgische chocolade. De bezoeker kan veertien gethematiseerde ruimtes verkennen om het verhaal van chocoladeproductie te ervaren van cacaoboon tot eindproduct. Uiteraard kan er ook volop worden geproefd.

jvo

Chocolate Nation bevindt zich in het gebouw naast het Radisson Blu hotel waar tot voor kort Aquatopia gevestigd was. Een bezoek duurt zestig tot negentig minuten, waarin je onder meer een chocolademachine aan het werk ziet en een pralinedemonstratie krijgt.

LEES OOK: Chocolate Nation in Antwerpen: grootste chocolademuseum ter wereld staat op Astridplein

Volgens de initiatiefnemers is het uitdrukkelijk de bedoeling dat Chocolate Nation geen “stoffig museum” wordt, maar de nadruk op “beleving” blijft liggen. Toch kan je er heel wat bijleren, bijvoorbeeld over de talloze chocoladeproducten die van Belgische oorsprong zijn, zoals de Magnum, vloeibare chocolade, de praline en de van nature roze Ruby-chocolade.

De uitbaters kozen voor Antwerpen omdat daar de eerste chocoladefabriek van ons land was gevestigd. Bovendien is de Antwerpse haven een van de grootste invoerhavens ter wereld op het vlak van cacao.

© Kioni Papadopoulos

© Kioni Papadopoulos

© Kioni Papadopoulos

© Kioni Papadopoulos

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER