Hommeles bij derde provincialer: bestuursleden verdenken voorzitter van gesjoemel

© ptb

Bestuursleden van derde provincialer Gold Star Voormezele verdenken de voorzitter van gesjoemel en stapten naar de politie.

Thijs Pattyn

Het zit er bovenarms op binnen het bestuur van Gold Star, de lokale voetbalclub van de Ieperse deelgemeente Voormezele. Bestuurslid Jesse Dufloucq (18) neemt naar eigen zeggen het voorzitterschap over van Hervé Hoflack en beschuldigt hem van gesjoemel met clubgeld.

Klacht bij politie

“We ontdekten enkele weken geleden dat bepaalde facturen niet betaald waren”, zegt Jesse. “De kantine draait nochtans goed. Aangezien Hoflack de financiën beheerde, werd hem meermaals om uitleg gevraagd, tevergeefs. Hij weigert inzage te geven in de boekhouding, waarna ik zelf leveranciers contacteerde om zicht te krijgen op eventuele schulden. Ik diende in naam van de club klacht in bij de politie en nam het voorzitterschap op mij. Ik werk mijn laatste jaar af in het secundair, maar ben blijkbaar de enige in de club die nu bekwaam is om de club te runnen.”

Schermutseling

Ook jeugdcoördinator Frank Houben verloor het vertrouwen in Hoflack. “Hij wou een paar weken geleden de kassa in de kantine meenemen, maar ik weigerde om te voorkomen dat er geld zou verdwijnen. Het kwam tot een schermutseling.”

Hoflack beweert dat hij het geld uit de kassa wou gebruiken om de facturen van de deurwaarder te betalen.

“Er wordt beweerd dat ik geld steel van de club voor eigen gebruik, maar dat klopt niet. Door enkele oplopende facturen onder het vorig bestuur moest ik dit jaar plots enkele duizenden euro's betalen aan een leverancier. Omdat de clubkas toen niet zoveel geld had, schoot ik dat bedrag voor en nam ik dat bedrag stelselmatig opnieuw op, gespreid over het jaar.”

“Er worden veel leugens verspreid. Ik heb de boekhouding bijvoorbeeld wel overhandigd aan Jesse.”

Hoflack ziet zichzelf nog altijd als voorzitter. “Er wordt precies een grote storm veroorzaakt om mij buiten te duwen. En dat na mijn inzet van verschillende jaren voor de club. Ik beraadslaag vandaag (vrijdag nvdr.), met mijn advocaat over eventuele verdere stappen.”

De bestuurlijke problemen lijken momenteel geen impact te hebben op de sportieve gang van zaken.

Zowel Dufloucq als Hoflack beweren dat de trainingen en matchen verder afgehandeld worden zoals gepland.