maandag 16 juli 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Russia 2018

 REUTERS

Deschamps schaart zich in select clubje

In 1998, toen Frankrijk voor het eerst wereldkampioen werd, was Didier Deschamps kapitein. Gisteren pakte hij die hoofdprijs als bondscoach. Daarmee komt Deschamps nu in een select clubje van mensen die het WK wonnen als speler én als bondscoach. Alleen de Braziliaan Mario Zagallo (1958 en 1962 als speler, in 1970 als coach) en de Duitser Franz Beckenbauer (in 1974 als speler, in 1990 als coach) gingen hem voor. (b)

Pogba: kinderdroom - “Ik hoop dat de Fransen fier zijn”, zei Paul Pogba (25). “Voor mij is dit een kinderdroom die uitkomt. Ik zei iedereen dat we op negentig minuten van onze droom stonden, om de geschiedenis in te gaan en Frankrijk te lateren daveren op zijn grondvesten.” (b)

Giroud: geschiedenis - Frankrijk heeft zich voor de tweede keer tot wereldkampioen gekroond. “Nu hebben we onze eigen pagina in de Franse voetbalgeschiedenis”, zei Olivier Giroud. “Bij het laatste fluitsignaal heb ik het hele terrein afgelopen. Ik heb gehuild, want ik werd overstelpt door emoties.” (b)

Griezmann: slapen met cup - Antoine Griezmann loodste Frankrijk in de finale naar een 4-2-zege. Hij werd dan ook tot man van de match verkozen. “We kijken er nu al naar uit om de cup in Frankrijk te laten zien. En nadien wil ik ermee gaan slapen.” (b)

Terrein bestormd - Vier leden van de Russische punkrockband Pussy Riot hebben tijdens de finale het veld kort bestormd. Pussy Riot liet nadien via de sociale media weten dat de groep op die manier wilde protesteren tegen de politieke onderdrukking in Rusland. (b)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws