© Getty Images

Cian Uijtdebroeks kent dipje en verliest kostbare seconden op Giro-concurrenten: “Voelde dat ik niet het meest gezond was”

Cian Uijtdebroeks (Visma-Lease a Bike) moest dinsdag een moeilijk moment verbijten aan het einde van de derde bergrit van de Ronde van Italië. Na afloop zei hij dat hij zich niet helemaal fit voelde. “We moeten ervoor zorgen dat het niet slechter wordt”, klonk het.

Marnix Taes
Bron: BELGA

LEES OOK. REACTIES. Pogacar onder de indruk van grote concurrent Uijtdebroeks, Paret-Peintre krijgt stevige knuffel van broer na ritzege

Uijtdebroeks gaf bovenop de Bocca della Selva dertien seconden toe op rozetruidrager Tadej Pogacar en negen op Antonio Tiberi, een uitdager voor het jongerenklassement. “Het was best een lastige rit”, gaf de Belg na afloop toe. “Op sommige punten zat ik een beetje te ver. En op het einde voelde ik dat ik niet het meest gezond was, laat ik het zo zeggen.”

Net als veel andere renners vertoont Uijtdebroeks merkbaar lichte symptomen van een luchtweginfectie, waaronder een hoest. “Hopelijk kan ik hier tijdens de volgende dagen genezen”, zei hij zelf. “Iedereen is een beetje ziek in het peloton (vier renners, onder wie zijn ploegmaat Olav Kooij gingen daarom niet meer van start in de tiende rit, red.). We moeten er zeker voor zorgen dat het niet slechter wordt. Als dit mijn slechte dag is, dan ben ik blij.”

Bovenaan het jongerenklassement heeft Uijtdebroeks nog amper twaalf seconden voorsprong op Tiberi. “Hij ziet er echt sterk uit, maar de koers is nog heel lang”, vindt Uijtdebroeks. “Hij is best explosief en sterk in de tijdrit. Laat ons kijken hoe sterk hij is in de derde week en in de echt lange beklimmingen op grote hoogte.”

In het algemene klassement blijft Uijtdebroeks vijfde, op 4:15 van rozetruidrager Tadej Pogacar, die zelf ook lichte ziekteverschijnselen vertoont.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen