Pro-Palestijns protest op campus TU Delft

Nieuws
Enkele tientallen mensen hebben dinsdag op het terrein van de TU Delft gedemonstreerd tegen het Israëlische optreden in de Gazastrook. Volgens de universiteit ging het om 35 tot 40 mensen. Tegen het einde van de middag maakten ze een einde aan hun protest, zoals beloofd. "Hun tent is afgebroken, de kartonnen borden zijn verwijderd. Een klein groepje zit nog in de zon in het gras. Het is vredig verlopen", aldus de universiteit.
anp
dinsdag 7 mei 2024 om 16:26 aangepast 17:44
Afbeelding
beeld anp

De demonstratie begon rond het middaguur op "een stukje campusgazon" aan de Cornelis Drebbelweg. Daar zetten ze ook een tent neer. De betogers wilden hun solidariteit met medestanders bij de Universiteit van Amsterdam tonen. Daar waren maandag tenten opgezet. De politie ontruimde het protestkamp in de nacht van maandag op dinsdag.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

PVV en NSC: Tata moet vergroening zoveel mogelijk zelf betalen

De coalitiepartijen PVV en NSC willen dat Tata Steel zoveel mogelijk zelf investeert in verduurzaming van de staalfabriek in IJmuiden. Ook willen zij, net als BBB, harde garanties dat het bedrijf ook op de lange termijn in Nederland blijft.

Afbeelding

Zelensky bij herdenking D-day in Frankrijk

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is volgende week aanwezig bij de officiële herdenking van D-day in Frankrijk, meldt de Franse president Emmanuel Macron.

Afbeelding

Beleggers bezorgd over rechtszaak ExxonMobil tegen klimaatclub

Grote beleggers maken zich ernstig zorgen over de gevolgen van de rechtszaak die ExxonMobil voert tegen de groene beleggersgroep Arjuna Capital.

Afbeelding

Den Haag: maatregelen om onrust tijdens EK te voorkomen

Tijdens het komende EK voetbal zijn er extra veiligheidsmaatregelen in Den Haag. Zo komt er extra cameratoezicht en worden verkeersregelaars ingezet. De gemeente wil daarmee voorkomen dat er ongeregeldheden uitbreken.

Afbeelding

Schoof vindt regeerakkoord goede basis, uitvoering belangrijk

Kandidaat-premier Dick Schoof heeft geen voorbehoud gemaakt bij de uitvoering van het coalitieakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB. In een eerste toelichting zei Schoof "dat het regeerakkoord staat".

Afbeelding

Hongarije ziet liever Roemeen dan Rutte als NAVO-topman

Hongarije ziet liever de Roemeense president dan Mark Rutte als nieuwe topman van de NAVO. De Hongaarse regering steunt ook daarom de kandidatuur van Rutte voor het NAVO-leiderschap niet, benadrukt de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto.