Hamas meldt dood gijzelaar door Israëlische luchtaanval op Rafah

Nieuws
Hamas meldt dat een gijzelaar is omgekomen door een Israëlische luchtaanval op Rafah. Het zou gaan om een 70-jarige Israëlische vrouw.
anp
dinsdag 7 mei 2024 om 16:25
Afbeelding
beeld anp

Israël begon maandag met luchtaanvallen op Rafah en vuurde ook in de nacht veel mortieren af op de stad in het zuiden van de Gazastrook. Volgens de Israëlische regering houden Hamasstrijders zich daar schuil en moeten troepen de stad in om die Palestijnse militante beweging uit te schakelen.

Ondertussen wordt in Caïro onderhandeld over een nieuw bestand waarbij de gijzelaars vrij moeten komen in ruil voor Palestijnse gevangenen. Israël schat dat er nog ongeveer honderd gijzelaars levend worden vastgehouden door Hamas.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Knot vindt dat ECB 'voet van de rem' kan halen

Steeds meer bestuursleden van de Europese Centrale Bank (ECB) staan positief tegenover renteverlagingen binnen afzienbare tijd. De Nederlandse centralebankpresident Klaas Knot voegde zich vandaag bij dat rijtje.

Afbeelding

Zeker tot dinsdagavond geen treinen tussen Utrecht en Amersfoort

Tussen Utrecht en Amersfoort rijden er geen treinen door een defect spoor tussen Den Dolder en Amersfoort. ProRail verwacht nog tot zeker dinsdagavond 20.45 uur bezig te zijn met het repareren van het spoor. De spoorwegbeheerder geeft aan dat dit mogelijk later wordt.

Afbeelding

Kamer wil vergunning van NPO met slechts een jaar verlengen

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil de vergunning van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) met slechts een jaar verlengen. Een motie van die strekking van de VVD kreeg dinsdag steun van NSC, PVV, BBB, JA21 en FVD.

Afbeelding

TNO: industrie moet schade chemicaliën al bij ontwikkeling weten

De industrie moet bij het ontwikkelen van chemische stoffen al vanaf het begin kijken hoe schadelijk die zijn voor de gezondheid van mensen en het milieu, vinden onderzoekers van onderzoeksinstituut TNO.

Afbeelding

Trump spreekt over gevaarlijke dag voor Amerika bij slotpleidooi

Dit is 'een zeer gevaarlijke dag voor Amerika', zei de Amerikaanse ex-president Donald Trump in het gerechtsgebouw in New York, kort voor de slotpleidooien in zijn strafproces.

Afbeelding

AI-chipbedrijf Nvidia verder omhoog op afwachtend Wall Street

Nvidia ging dinsdag verder omhoog op de aandelenbeurzen in New York, waar de handel werd hervat na een lang weekeinde. De belangrijkste verkoper van chips voor kunstmatige intelligentie (AI) werd vorige week stukken meer waard, dankzij recordresultaten van het bedrijf in het af..