“Het juweel van onze cultuur”: Frankrijk lanceert postzegel die ruikt naar stokbrood

De Franse post heeft een opvallende nieuwe postzegel gelanceerd. De nieuwe zegel ruikt namelijk naar stokbrood als je eraan krabt.

SGG

De nieuwe zegel kost 1,96 euro en werd donderdag officieel gelanceerd. Donderdag is de dag van Saint-Honoré, de beschermheilige van bakkers en patissiers. Op de zegel is het geliefde Franse stokbrood te zien samen met rode, witte en blauwe linten. De postzegel werd in het leven geroepen als ode aan de baguette. Het gaat wel over een beperkte opgave. Er werden ‘slechts 594.000 exemplaren gedrukt.

De ode aan de Franse trots heeft ook nog een speciaal kenmerk. De zegel werd namelijk gemaakt met microgeurcapsules. Wie aan de zegel krabt, kan een stokbrood ruiken.

“Het stokbrood, het brood van ons dagelijks leven, het symbool van onze gastronomie, het juweel van onze cultuur”, schrijft La Poste op haar website. “De geur is ingekapseld. We kopen het van een andere fabrikant”, vertelde Damien Lavaud, drukker bij Philaposte, aan France Bleu. “En de moeilijkheid voor ons is om deze inkt aan te brengen zonder de capsules te breken, zodat de geur vervolgens vrijkomt doordat de klant over de stempel wrijft.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer