© Google Street View

Bestuurder geeft plankgas bij controle in binnenstad: fietser en agent gewond

De politie probeerde zondagavond een auto te controleren op het kruispunt van de Frankrijklei en de Bourlastraat, omwille van een vermoedelijke drugsdeal. Maar de bestuurder probeerde aan de controle te ontsnappen en gaf plankgas.

brip

“Twee inspecteurs moesten uit de weg springen om niet geraakt te worden, maar één van hen raakte lichtgewond”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. “De bestuurder zette zijn vlucht verder richting de Singel. Hij veroorzaakte nog twee aanrijdingen: een met een geparkeerde Chrysler en een met een fietser op de Plantin en Moretuslei.”

De verdachte reed een 22-jarige fietser aan, maar zette zijn vlucht verder. Volgens getuigen zou de fietser, die gewond raakte, zich enkele meters hebben vastgeklampt aan de motorkap van de auto.

“De vermoedelijke auto werd ’s nachts teruggevonden aan de Ossenblokstraat in Borgerhout. De verdachte is nog niet gevat, maar wel geïdentificeerd. Hij is een gekende bij politie en gerecht en wordt gezocht voor meerdere overtredingen, waaronder poging tot doodslag.”

Het Antwerps parket startte al een huiszoeking bij de verdachte, die ondertussen ook geseind staat.