© patrick de roo

Philip Heylen steunt jonkie van Open Vld: “Kansen geven is de essentie van christendemocratie”

Neen, oud-cultuurschepen Philip Heylen (CD&V) is niet overgestapt naar Open Vld. Toch betuigt hij openlijk zijn steun aan de liberale kandidaat Rachid El Ghannouti (26). “Er is niets mis mee om een geëngageerde jongere te steunen.”

Patrick van de perre

Rachid El Ghannouti is mede-eigenaar van restaurant Napo’s op het Eilandje, dat geleid wordt door een jood, een christen en moslims. “Ik ben met Open Vld in contact gekomen omdat hun Antwerpse jongerenafdeling vaak in ons restaurant komt eten. En ik heb altijd al ambitie gehad om politiek actief te worden. Dus van het een kwam het ander.”

Dat de christendemocraat Philip Heylen hem openlijk steunt, vindt Rachid El Ghannouti een eer. “Philip Heylen is iemand met jarenlange politieke ervaring. Zijn steun betekent dus wel een en ander voor mij.”

Philip Heylen zelf vindt zijn steun aan de jonge liberaal niet onlogisch. “Ik ken Rachid al een aantal jaren en kan het zeer goed met hem vinden. Die persoonlijke band moet er natuurlijk zijn als je iemand steunt.”

Komedie of niet?

Maar dat is niet het enige. “Ik vind dat jonge ondernemers die de politiek ingaan gesteund moeten worden. Ook als ze niet voor CD&V kiezen. Bovendien mis ik in de huidige campagne een beetje waar het echt om draait. Het moet om het welzijn van de stad gaan, terwijl ik merk dat de campagne vooral rond figuren draait”, zegt Philip Heylen.

“De manier waarop sommige lijsttrekkers nu met elkaar omgaan is om mistroostig van te worden. Een aantal onder hen zullen na de verkiezingen toch met elkaar rond de tafel moeten zitten. Of ze spelen nu komedie of ze menen het echt. Het is in beide gevallen erg.”

Steun aan CD&V-jongeren

Rachid El Ghannouti, die op plaats 14 staat voor de gemeenteraad en op plaats 16 in het district Deurne, blijkt een aandachtige luisteraar te zijn, maar houdt wijselijk zijn mond. “Ik wil vooral een rolmodel zijn voor andere jongeren en hen laten zien dat hard werken wel degelijk loont. Als ik dat via de politiek kan verwezenlijken zal al zeer blij zijn.”

Aan Philip Heylen is de logische vraag waarom hij niet met CD&V-jongeren op de foto gaat. “Ik steun ook de jongeren in mijn eigen partij. Ik heb zelfs plaatsgemaakt voor hen en steeds bereid om te helpen. Ach, misschien zullen sommigen binnen CD&V dit gebaar richting Rachid niet kunnen waarderen. Maar dan moeten ze maar eens beseffen dat kansen geven de essentie is van de christendemocratie. En dat is de reden waarom ik hier nu met Rachid zit.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER