Geheimdoenerij breekt boer Martijn uit Bree bijna zuur op: “Gaat hij strootje trekken?”

Twee keuzemomenten in de nieuwste aflevering van Boer zkt vrouw. Breeënaar Martijn stuurde één van zijn dames huiswaarts, en ook Michiel in Geraardsbergen moest afscheid nemen.

Tom Vets

Het begon in Limburg eerst nog heel gezellig. Voor hun laatste dag in Bree, op het erf van knuffelbeer Martijn (35), hielpen Chrissy en Lisanne mee een kalfje ter wereld brengen. Dat bleek echter nog niet het meest zenuwslopende moment van de dag te zijn. Martijn moest immers open kaart spelen: met wie van de dames zag hij een mooie toekomst in het verschiet liggen?

De sympathieke melkveeboer liet echter het achterste van zijn tong niet zien, tot grote frustratie van de vrouwen. “Ik weet het nog altijd niet”, maakte hij de dames aan de ontbijttafel blaasjes wijs. Aan de cameraploeg was hij tijdens een apart moment duidelijker. “Ik praat niet over het keuzemoment omdat ik niemand wil voortrekken. Ik ben respectvol en wil niet met gevoelens spelen.”

Maar door dit niet zo te zeggen tegen de dames, begon bij hen de frustratie toe te nemen. De Nederlandse boerendochter Lisanne en Chrissy, claims handler bij een verzekeringsmaatschappij, hadden graag snel een oordeel. “Hij is zo onduidelijk Het is niet te begrijpen. Gaat hij strootje trekken?”, vroegen de dames zich af.

De aanpak leek averechts te werken. “Er zijn momenten dat hij enorm tof lijkt. Maar er komt van zijn kant niks terug. En dan ga je jezelf beschermen. Dat maakt het een rollercoaster”, aldus Chrissy. En Lisanne: “Ik zoek iemand die weet wat die wilt in het leven. Niet iemand die vijf voor twaalf pas beslist.”

Gevoelens

Tijdens een gesprek met Dina Tersago kwam het hoge woord er dan toch uit. Voor één van hen had Martijn gevoelens. “Er is toch één iemand waar ik echt voor wil gaan, waar toch al gevoelens voor zijn. Ik durfde dat nog niet te laten zien omdat ik misschien iemand ga kwetsen en dat wil ik niet. Maar als er één meisje overschiet ga ik daar voluit voor gaan en zal dat duidelijk zichtbaar zijn”, biechtte de boer op. Even later bleek dat hij het niet over Chrissy, maar over Lisanne had. Chrissy pinkte een traantje weg, Lisanne bleef sprakeloos achter.

Opvallend: Lisanne gaf eerst Chrissy een knuffel, dan pas de boer. “Dit moet eerst wat landen”, klonk het bij de uitverkorene.

“Ik hield met deze uitslag rekening”, zei Chrissy. “Het doet pijn als vermoedens worden bevestigd. Ik had het sneller moeten weten. Dat gevoel overheerst. Maar ik wil een man die 100 procent voor mij gaat. Hij doet dat niet. Dus is hij niet de juiste man voor mij.”

Geen rancune

In Geraardsbergen was het al een tijdje gezellig met z’n vieren, reden te meer om de 27-jarige Michiel iemand huiswaarts te laten sturen, want het was wel de bedoeling dat er maar één meisje overblijft.

Rune en Anouchka ontsprongen de dans, voor Kato had Michiel minder goed nieuws. “Kato is niet minder leuk, het is een hele toffe dame. Maar bij haar voel ik zo niet de chemie om het zo te zeggen. En dat heb ik bij Rune en Anouchka iets meer”, verklaarde hij.

Die nam de exit sportief op. “Ik had het al zien aankomen”, reageerde ze. “Michiel moet zijn gevoel volgen. Dat is het belangrijkste. Ik vertrek met positieve gevoelens.”

‘Boer zkt vrouw’, VTMGO en elke zondag om 20 uur op VTM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer