Moeder (34) die baby dumpte in Truiense berm moet drie jaar later voor rechtbank verschijnen

Een 34-jarige Genkse vrouw moet op vijf november voor de Hasseltse correctionele rechtbank verschijnen nadat ze op 18 augustus 2015 haar baby net na de geboorte in een berm in Sint-Truiden achtergelaten had.

Belga,GeHo

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft maandag conclusietermijnen opgesteld, waarbij het openbare ministerie, de verdediging en de voogd ad hoc voor het minderjarige kind hun standpunten kunnen uitwisselen. Het pasgeboren meisje werd op 18 augustus 2015 gevonden in een berm langs de weg. Het lag gewikkeld in doeken op een afstand van de weg aan een fruitplantage.

Een buschauffeur van De Lijn hield een pauze en hoorde rare geluiden. Hij vond het kindje in Kortenbos en ontfermde zich over het kind. Hij wikkelde de baby in zijn fleece en bracht het naar zijn verwarmde bus, waarna hij de dispatching van De Lijn op hoogte bracht. Het kind werd genoemd naar de buschauffeur. Het meisje werd indertijd ondergebracht in een pleeggezin.

Elf dagen na de feiten stapte een vrouw een Limburgs ziekenhuis binnen met een medisch probleem waarna ze zich meldde bij de politie. Uit de daaropvolgende onderzoeken bleek de Genkse wel degelijk de moeder van de vondeling te zijn. Ze staat nu terecht voor het achterlaten van een kind in een behoeftige toestand. Maandag ging het om een zogenaamde agendazitting. Het proces zelf vindt plaats op 5 november.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer