Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Luk Alloo.Beeld VTM

De diepste zielenroerselen van Herman Brusselmans, Luk Alloo in de wereld van de liefde of twee muziekdocumentaires: genoeg redenen om vanavond aan de tv gekluisterd te zitten. Met deze tips plant u de perfecte tv-avond, het volledige overzicht vindt u hier

The Therapist

In The Therapist op cultuur- en lifestylezender Viceland nemen bekende figuren gewillig plaats op de bank van de Nederlandse psychotherapeut Glenn Helberg. Na onder anderen Evi Hanssen en Astrid Coppens geeft vanavond Herman Brusselmans zijn diepste zielenroerselen prijs.

Om 20.30 uur op Viceland

Alloo en de liefde

Na de nacht, de gevangenis en de BV's duikt reporter Luk Alloo in deze nieuwe reportagereeks onder in de wereld van de liefde in al haar facetten: de positieve, maar ook de negatieve kanten. In deze eerste aflevering praat hij onder anderen met een 42-jarige vrouw die zwanger is van de 19-jarige zoon van haar beste vriendin.

Om 21.50 uur op VTM

Luk Alloo in 'Alloo en de Liefde'.Beeld VTM

Roy Orbison: Love Hurts

De drie nog levende zonen van Roy 'The Big O' Orbison blikken terug op het leven en de carrière van hun zoetgevooisde vader. Canvas zendt het portret uit naar aanleiding van de In Dreams: Hologram Tour 2018, die op woensdag 25 april in Antwerpen neerstrijkt, en waarbij Roy Orbison met lasertechnieken tot leven gewekt wordt.

Dertig jaar na zijn overlijden is Roy Orbison nog steeds een levende legende. De superster uit de jaren 60 schreef wereldberoemde hits waaronder 'Oh, Pretty Woman' en 'Only the Lonely' en was immens populair. Ondanks die populariteit kreeg Orbison in zijn privéleven vooral te maken met problemen en tragedies. Muziek maken was voor hem een middel om aan zijn demonen te ontsnappen.

Om 22.50 uur op Canvas

Roy Orbinson.Beeld Wikimedia Commons

Living on Soul

In december 2014 steelt zangeres Sharon Jones de show met een reeks concerten in het legendarische Apollo Theater in New York. Samen met onder meer Charles Bradley, Naomi Shelton, de Como Mamas en veertig musici spelen ze met ongekende energie de bomvolle zaal plat. Deze Daptone Super Soul Revue vormt de basis van deze opzwepende documentaire.

Om 22.55 uur op NPO 2

De Daptone Super Soul Revue.Beeld Photo Credit: Kyle Dean Reinford

Vossenstreken

VTM zendt vanavond een herhaling uit van Vossenstreken, de politiereeks met onder meer Barbara Sarafian, Vic De Wachter en Karel Vingerhoets.

In de eerste aflevering: politiecommissaris Sara Roose en haar rechercheurs van de cel Onopgeloste Zaken heropenen de moord op Joris Theunissen. Het lichaam van deze linkse student werd in 1984 gevonden op twee kilometer van Kleine Brogel, waar hij kampeerde met vier vrienden-vredesactivisten. De moordenaar van Joris kon nooit worden gevat.

Om 23.10 uur op VTM

Vossenstreken.Beeld Vossenstreken