“Vrouw moet luisteren zoals een hond”

Partnergeweld kan ook verbaal ver gaan. Een beklaagde, die daarvoor terechtstond, had zelfs laten optekenen dat zijn vrouw naar hem moet luisteren zoals een hond dat moet doen.

Hij riskeert 12 maanden cel.

ldn

Beklaagde Aloïs K. liet verstek gaan. Het slachtoffer, zijn ex-partner (26), kwam wél opdagen op de rechtbank om haar verhaal te doen. De vrouw, die rechten studeert, kreeg geregeld te maken met partnergeweld, maar ze durfde uit schrik niet naar de politie stappen. Dat deed een buurtbewoner – die getuige was van de slagen – wel en dat bracht K. voor de rechter.

Volgens de verdediging werd het slachtoffer tijdens hun drie jaar durende relatie door de beklaagde gestalkt en werd ze voortdurend gecontroleerd. Een van de ruzies draaide uit op slagen, waar hij ook voor terechtstond.

Een buurman zag hoe de vrouw in april 2016 bij de haren naar buiten werd gesleurd. “Ook foto’s op haar gsm, die voor het slachtoffer van emotionele waarde zijn, werden door meneer gewist. Tot daags voor deze rechtszaak werd ze gestalkt. Hij dreigde zelfs haar huis in brand te steken. Want een vrouw moet zoals een hond naar zijn baas luisteren”, zo liet K. in het politieverslag optekenen. Rechter Vanhoonacker spoorde de vrouw aan om klacht neer te leggen voor deze bedreigingen.

Vonnis op 20 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER