Harvey Weinstein opgenomen met “heleboel gezondheidsproblemen”

© reuters

Luttele dagen nadat een New Yorkse rechtbank de veroordeling van de 72-jarige Harvey Weinstein voor seksueel misbruik had teruggedraaid, is de oud-filmproducent in het ziekenhuis opgenomen. Weinstein kampt met een hoge bloeddruk, hartproblemen en een “heleboel” andere gezondheidsproblemen.

Bron: BELGA

In 2020 werd Weinstein tot 23 jaar cel veroordeeld in New York, maar in beroep werd donderdag verrassend geoordeeld dat de filmmagnaat geen eerlijk proces heeft gehad. Omdat hij in een tweede proces, in Los Angeles, vorig jaar tot 16 jaar cel werd veroordeeld, blijft hij wel opgesloten. Ook dat proces ging over seksueel misbruik.

Na de uitspraak in beroep werd Weinstein overgebracht naar de bekende gevangenis op Rikers Island, nadat hij eerder opgesloten zat in een gevangenis buiten New York City. Die overplaatsing zou geleid hebben tot de problemen die nu door artsen in de gaten gehouden moeten worden.

In de rechtbank van Manhattan staat woensdag een nieuwe hoorzitting gepland, om te beslissen of de rechtszaak in New York al dan niet opnieuw gedaan moet worden.

Weinstein worstelt al langere tijd met zijn gezondheid. Zo kampt hij sinds hij werd aangeklaagd met hartklachten, diabetes, slaap- en oogproblemen.