Blinken gaat in Saudi-Arabië praten over bestand in Gaza

Nieuws
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken gaat maandag en dinsdag in Saudi-Arabië praten met regionale partners over onder meer een wapenstilstand in Gaza en de vrijlating van Israëlische gijzelaars door Hamas. Dat heeft zijn departement zaterdag bekendgemaakt.
anp
zaterdag 27 april 2024 om 22:09
Afbeelding
beeld anp

Volgens woordvoerder Matthew Miller komt tevens de recente toename van de humanitaire hulp aan Gaza aan de orde en zal erop worden aangedrongen die gedurende langere tijd in stand te houden.

‘De minister zal zeker ook het belang benadrukken van preventieve maatregelen tegen uitbreiding van het conflict en van pogingen blijvende vrede en veiligheid in de regio te bewerkstelligen. Het pad naar een onafhankelijke Palestijnse staat en veiligheidsgaranties voor Israël maken daarvan deel uit’, aldus Miller.

Een bezoek aan Israël staat niet op het programma van Blinken. Wel gaat de Amerikaanse buitenlandminister naar een speciale bijeenkomst van het World Economic Forum over mondiale samenwerking, klimaatverandering en de energietransitie.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Extra uitzendingen NOS Journaal en Boulevard vanwege Joost Klein

De NOS heeft om 12.00 uur een extra NOS Journaal ingelast. Dit in verband met de ontwikkelingen rond Joost Klein op het Eurovisie Songfestival in Malmö. De uitzending is op NPO 1.

Afbeelding

Internet Starlink-satellieten verstoord door zonnestorm

De satellieten van Starlink, een onderdeel van Elon Musks ruimtebedrijf SpaceX, hebben last van de geomagnetische storm die de aarde teistert. Starlink waarschuwt zaterdag voor 'verminderde service' van de internetverbindingen die de satellieten verzorgen.

Afbeelding

Tientallen journalisten voor hotel waar Joost Klein verblijft

Voor het Clarion Hotel Malmö Live, waar zeventien delegaties van het Eurovisie Songfestival verblijven, hebben zich zaterdagochtend tientallen Nederlandse en internationale journalisten verzameld. In het hotel verblijft ook Joost Klein.

Afbeelding

Luchthavens ruziën over voeren naam 'San Francisco'

Twee luchthavens in de Amerikaanse staat Californië hebben onenigheid over het gebruik van 'San Francisco' in hun naam. San Francisco International Airport (SFO) is het niet eens met de nieuwe naam van San Francisco Bay Oakland International Airport (OAK).

Afbeelding

Wilders heeft premierskandidaat op het oog

Geert Wilders heeft een kandidaat op het oog voor het premierschap, en heeft die persoon ook al benaderd. Dat zegt de PVV-leider voorafgaand aan een nieuwe ronde van onderhandelingen met VVD, NSC en BBB over de vorming van een nieuw kabinet.

Afbeelding

Groot songfestivalfeest in Leeuwarden gaat hoe dan ook door

Het evenement dat zaterdagavond in Leeuwarden wordt gehouden rond de finale van het Eurovisie Songfestival gaat hoe dan ook door, ook als Joost Klein gediskwalificeerd wordt. Dit laat de organisator van het evenement weten.