De Kick-off ging door in het Zuiderpershuis..© STAN en Woodmonkey

Kick-off voor Antwerpse presidia en studentenvertegenwoordigers legt focus op mentaal welzijn

Antwerpen -

De Stad Antwerpen, STAN en het Antwerps Studentenoverleg (ASO) verwelkomden woensdag alle studentenvertegenwoordigers en presidia voor de dertiende editie van het jaarlijkse Kick-offevent in het Zuiderpershuis. Dit jaar lag de focus op mentaal welzijn.

Antwerpen is met zijn 55.000 studenten de tweede grootste studentenstad van Vlaanderen, na Gent. De Kick-off heeft als doel om studenten die zich organiseren in clubs of een mandaat opnemen als studentenvertegenwoordiger te inspireren en te ondersteunen.

Daarom lanceerde het Antwerpse Studentenoverleg samen met STAN een campagne om het Antwerpse studentenleven in een positief daglicht te zetten. De campagne zet met de hashtag #voorelkezattestudenttiengeëngageerde de maatschappelijke initiatieven van studentenclubs in de verf.

Powersessies

Daarnaast bevatte dit congres workshops die onderwerpen behandelde als mentaal welzijn, omgaan met alcohol en hoe je het best reageert op seksueel grensoverschrijdend gedrag. Alle aanwezigen konden een persoonlijk programma samenstellen met daarin twee powersessies.

Studenten konden ook een sociale mediatraining of EHBO-workshop volgen en de lokale politie en buurtregisseur stonden klaar om met hen in gesprek te gaan. De verkozen studentenvertegenwoordigers kregen op dit event de nodige bagage mee, zodat ze het volgende academiejaar voorbereid en geïnformeerd kunnen starten. Tot slot was er een netwerkmoment.

 (ND)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER