© EPA-EFE

WK-leider Thierry Neuville rijdt concurrentie op een hoopje en gaat aan de leiding in Rally van Kroatië

Halfweg de eerste wedstrijddag van de Rally van Kroatië rijdt Thierry Neuville (Hyundai i20) aan de leiding. De Belg heeft een voorsprong van 8.6 op zijn eerste achtervolger, de Welshman Elfyn Evans (Toyota Yaris). De Fransman Sébastien Ogier (Toyota Yaris) volgt als derde op 21.5.

Marnix Taes
Bron: BELGA

Thierry Neuville vertrok vrijdagochtend met het mes tussen de tanden en reed de concurrentie op een hoopje. Evans was 6.6 trager en kon de schade nog wat beperken. Ogier kreeg 14.5 aan de broek gesmeerd. De Estlander Ott Tänak (Hyundai i20) volgde op 17.8 en de Fransman Adrien Fourmaux (Ford Puma1) op 20.4. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Evans nam de tweede rit voor zijn rekening, waarna Neuville opnieuw de snelste was in de derde en vierde rit. Toch was de Luikenaar niet helemaal tevreden over zijn ochtend. “Ik kan niet echt aanvallen. Ik moet altijd heel zuiver rijden. Als ik push, dan lukt het niet. Ik zou graag sneller rijden, maar het is wat het is. De omstandigheden zijn best moeilijk. Ik probeer zo voorzichtig als mogelijk te zijn. Als het gevoel niet goed is, dan is het moeilijk.”

Grégoire Munster (Ford Puma) is na de eerste lus van vier klassementsritten achtste op 1:57:3. “De startpositie is echt gek. Dit heb ik nooit meegemaakt op asfalt. Bij een Rally1 zie je nu echt het verschil tussen de eerste en achtste wagen. Ik heb nog veel te leren”, zei Munster aan de finish van de vierde rit.

Vrijdagnamiddag worden dezelfde ritten als voormiddag gereden, weliswaar in een andere volgorde. Die beloven intens te worden, want op beelden is te zien dat het vannacht gesneeuwd heeft in Kroatië.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer