Photo News
Volledig scherm
© Photo News

KOERS KORT 11/12. Ontevreden Bennett mag niet naar de Giro - Corendon-Circus krijgt ProContinentaal statuut - Jumbo strikt Noors bedrijf als cosponsor

0 reacties

  1. Hoe renners de pijn verbijten na een crash en waarom ze zo snel terugkeren: “Dat wordt er ingepompt, het zit in ons DNA”
    PREMIUM
    4

    Hoe renners de pijn verbijten na een crash en waarom ze zo snel terugkeren: “Dat wordt er ingepompt, het zit in ons DNA”

    Jenthe Biermans viel vorig weekend 25 meter diep in een ravijn in de Giro, maar moest gedwongen worden om uit de race te stappen. Wout van Aert rijdt de Ronde van Noorwegen hoewel hij nog altijd last heeft aan zijn zeven gebroken ribben. En ook Remco Evenepoel wil binnenkort weer koersen amper twee maanden nadat hij zijn schouderblad en sleutelbeen brak. Wat is dat toch met renners dat ze zo makkelijk pijn lijken te kunnen verdragen? Bestaat er zoiets als een ‘unieke psyche’ van de coureur? “Ik heb een breukje in mijn voet, maar ik rep daar niet over. Ik vind het echt de moeite niet.”
  2. Florian Vermeersch, de renner die aan politiek doet: “Wielrenners vinden bijna allemaal dat ze te veel belastingen betalen”
    PREMIUM
    17

    Florian Vermeersch, de renner die aan politiek doet: “Wielren­ners vinden bijna allemaal dat ze te veel belastin­gen betalen”

    “We willen onze schouders zetten onder deze nieuwe gemeente, en als het even kan vanuit de leiderspositie.” Met deze slogan onthulde Open Vld in Lochristi-Wachtebeke zijn kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op die lijst: profwielrenner Florian Vermeersch (25) van Lotto -Dstny. Hoe hard leven de verkiezingen in het peloton? “De meeste Belgische renners menen dat ze te veel belastingen moeten betalen, ze zullen dus eerder naar de rechtse kant neigen.”