© Koen Luts

Man riskeert 18 maanden cel voor cannabisplantage in Bolderbergse feestzaal

In de Hasseltse correctionele rechtbank is vrijdag 18 maanden cel gevraagd tegen de uitbater van een cannabisplantage in de vroegere feestzaal van Holiday Shopping in Heusden-Zolder.

geho

De bewoners van de achterste appartementen van het complex aan de Sint-Jobstraat naast de kerk van Bolderberg hadden al langer een vermoeden dat er iets vreemds gebeurde in de zaal die ruim 30 jaar leeg stond. Ze haalden er de syndicus bij en hekelden een zoemend geluid. Zelfs bij het afzetten van de stroom bleven ze er hinder van ondervinden, wat kon wijzen op het illegaal aftappen van elektriciteit. Dat bleek ook effectief zo te zijn.

De politie kwam ter plaatse en merkte een indringende cannabisgeur op. Een huiszoeking op 27 juli 2015 leverde in twee kweekruimtes 994 cannabisplanten op. De huurder van de zaal was nergens meer te vinden. Wel kwam de politie bij een verdachte uit dankzij dna-stalen op een lampenkap. Zijn advocate Sofie Jans stelde dat dit evenwel geen bewijs was dat de man ooit er geweest was. “Hij is in 2015 veroordeeld voor het opzetten van een cannabisplantage. Nadien heeft hij achtergebleven materialen ervan verkocht. Mogelijk is de lampenkap met zijn vingerafdruk via die weg in de plantage in de Sint-Jobstraat geraakt”, sprak ze.

Volgens het parket waren er meerdere aanwijzingen die de schuld van de verdachte aantonen. De procureur vorderde 18 maanden cel en de verbeurdverklaring van de aangetroffen cannabis en materialen.

Vonnis op 17 november.

© Koen Luts

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer