Yvy Wils wordt amabassadrice van ‘De Route’, de fietsostrade F106 die wordt geoptimaliseerd.© Provincie Antwerpen

Zaakvoerster Yvy Wils viert tweede verjaardag van Het Routehuis met kledingbeurs en ambassadeurschap van fietsostrade

Westmeerbeek -

Ontbijt- en eetcafé Het Routehuis in Westmeerbeek (Hulshout) bestaat twee jaar. Zaakvoerster Yvy Wils viert dat op zaterdag 11 en zondag 12 mei met een kledingbeurs. Ze is inmiddels ook aangesteld als ambassadrice van de fietsostrade tussen Herentals en Aarschot.

Kristof Van Rompaey

Twee jaar geleden opende Yvy Het Routehuis in de Stationsstraat in Westmeerbeek. Na een tijdje vormde ze haar zaak om van koude bakker en koffiehuisje naar een ontbijt- en eetcafé. Klanten kunnen er ook steeds terecht voor een drankje. Het aantal bezoekers dat er een hapje komt eten, zit in stijgende lijn. “Dat zit dus helemaal goed”, zegt Yvy.

Het idee om de verjaardag van de zaak te vieren met een kledingbeurs ontstond na een babbel met enkele klanten. “Ze vertelden dat ze heel wat ongebruikte kleren hebben, net als ik”, vertelt Yvy. “Van het ene kwam het andere. Opeens had ik twintig standhouders. Bij twee van hen staat voorlopig nog een vraagteken. Achttien zullen er dus zeker opdagen.”

“Veel mensen kopen kleren die ze uiteindelijk nooit dragen, terwijl er anderen zijn die moeilijk iets nieuws kunnen kopen”, vult Yvy aan. “Hier vinden ze het aan een spotprijs. Het is eens iets anders dan naar de kringloopwinkel gaan. We zitten hier bij mooi weer gezellig buiten. Intussen kan je ook nog iets drinken. Het kan zeker een terugkerend initiatief worden. Ik zit ook nog met een ander idee in mijn hoofd, maar dat blijft nog een verrassing.”

De Route

Naast de verjaardag van haar zaak heeft Yvy nog iets te vieren. De provincie Antwerpen maakte eind vorig jaar bekend dat ze, samen met de provincie Vlaams-Brabant, de fietsostrade F106 gaat optimaliseren. Het Routehuis ligt op dat traject. Yvy werd door de provincie Antwerpen gevraagd om ambassadrice te worden van ‘De Route’. In de toekomst zal ze dienen als een van de uithangborden in de communicatie rond het project. “Over een tweetal weken gaat de provincie daar zelf nog uitgebreider over communiceren”, zegt ze.

De kledingbeurs vindt op zaterdag en zondag plaats van 13 tot 18 uur. “Het wordt mooi weer, dus een bezoekje zal zeker de moeite lonen”, verzekert Yvy.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners