2.500 werknemers verloren vorige week hun job bij Van Hool.
Foto: Photonews/Didier Lebrun

1.332 ex-werknemers Van Hool schrijven zich in bij VDAB

1.332 ex-werknemers van busbouwer Van Hool hebben zich ingeschreven bij VDAB. De 2.500 ontslagen werknemers kregen tot gisteren de kans om dat te doen. Al meer dan 100 bedrijven hebben interesse getoond in hen. Vorige week werd Van Hool officieel failliet verklaard. 

VDAB Antwerpen heeft de eindbalans opgemaakt na de inschrijfsessies voor alle ex-werknemers van busbouwer Van Hool, in Koningshooikt. Van de 2.500 ontslagen werknemers hebben 1.332 mensen zich ingeschreven bij de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling. Dat gebeurde via fysieke inschrijfsessies of telefonische gesprekken. Het is nog niet duidelijk hoeveel online inschrijvingen zijn binnengekomen.

De ex-werknemers kregen tot gisteren de kans om zich in te schrijven en zo recht te hebben op een werkloosheidsuitkering. Volgens VDAB kwamen de mensen van Van Hool vooral langs voor een gesprek om te weten hoe het nu verder zal gaan met het bedrijf. Ze hopen om eventueel een doorstart te kunnen maken bij Van Hool.

1.000 ex-werknemers moeten zelf op zoek

Meer dan 100 bedrijven hebben al interesse getoond in de mensen die zich hebben ingeschreven bij VDAB. Van de 2.500 ontslagen werknemers bestaat de kans dat er 1.000 mensen zijn die zelf op zoek moeten naar een nieuwe job. Al weten we dus nog niet hoeveel online inschrijvingen er zijn. Sommigen hebben zelfs al nieuw werk gevonden, zoals Davy die bij een tractorbedrijf aan de slag gaat. Hoeveel ex-werknemers van Van Hool een doorstart kunnen maken bij de nieuwe eigenaar, is nog niet duidelijk.

Meest gelezen