Naessens (rechts) heeft gescoord en gaat De Ceulaer bedanken voor diens assist. Peeters geeft applaus.© BELGA, Goyvaerts/GMAX AGENCY

Bob Peeters bezorgt Westerlo eerste winst sinds 30 september: “Kwaliteit moet nog beter”

Westerlo leeft weer. Met dank aan Bob Peeters. Net geen vijftien maanden nadat hij de laan werd uitgestuurd bij Westerlo, kwam hij zaterdag bij zijn comeback langs de grote poort opnieuw binnen. Westerlo vloerde OH Leuven nipt met 1-0. De eerste overwinning voor de Kemphanen sinds 30 september. “Dit is wat we nodig hadden”, balde Peeters zijn vuist.

BART D’HAENE

© GOYVAERTS/GMAX Agency

Woensdag kwam Bob Peeters opnieuw aan boord bij Westerlo na een dramatische 3 op 30. Vedran Pelic zette moegestreden een stap terug naar zijn oude job als T2.

“Veel tijd had ik niet als voorbereiding op de wedstrijd tegen OH Leuven”, gaf Peeters toe. “Ik werkte vooral op het verdedigende blok en nog niet zozeer op het offensieve compartiment. Voor de rust gaven we slechts één kans weg, die van Aguemon.”

Stabiliteit achteraan

In het verdedigende compartiment veranderde de nieuwe T1 niets. Doelman Kristof Van Hout kreeg opnieuw de voorkeur op Koen Van Langendonck. Wouter Corstjens en Maxime Biset vormden het centrale duo en Gilles De Waele en Bryan Van De Bogaert waren de flankverdedigers van dienst.

“Ik was zeer tevreden over het blok dat we neerzetten. In de tweede helft kregen we het lastiger en moeilijker. OH Leuven hanteerde veel de lange bal en onvermijdelijk kwamen we achteraan onder druk. Waarbij het wel opviel dat OHL vooral via flankvoorzetten dreigde.”

“Op het einde was het pompen of verzuipen. Veel spelers zaten door de beste krachten heen. Mijn spelers verdienen een pluim voor de mentaliteit en de vechtlust. We knokten van de eerste tot de laatste minuut”, merkte Peeters op.

Verander niet om te veranderen

Veel wijzigingen voerde Bob Pee-ters niet door aan het elftal dat ruim een week eerder op het veld van Lierse aan de aftrap stond. Daan Heymans en Junior Oto’o ruimden plaats voor Benji De Ceulaer en Jordi Peffer. Zij toonden zich allebei: balvast, snedige dribbels en vaak aanspeelbaar.

Voor De Ceulaer was het, na zijn schouderletsel, de eerste basisplaats sinds 24 september. “We kennen allemaal de kwaliteiten van Benji. Een slimme speler. Hij deed het uitstekend bij het doelpunt, gaf een prima assist aan Jens Naessens en is voor ons van grote waarde.”

Afval weren

“De kwaliteit moet wel beter. In de omschakelingsmomenten hadden we het beter moeten doen. Daarin lagen veel opportuniteiten die we onvoldoende benut hebben. We lieten de kansen op 2-0 liggen.”

“De tweede helft deed soms pijn aan de ogen en we reageerden soms te paniekerig. Door die slechte resultaten van de laatste maanden. Omdat er ook te veel afval in het spel sloop met die lange ballen naar voor en we te slordig omsprongen met de ruimte die we van onze tegenstander kregen. We bezitten meer kwaliteit dan wat we na de rust lieten zien. Onbewust waren de spelers te veel met het resultaat bezig.”

Bob-campagne voelt vertrouwd aan

De supporters van Westerlo sloten Bob Peeters meteen in de armen. “Met de supporters heb ik altijd een goede band gehad. Ik voelde meteen weer een klik, vanaf dag één van mijn terugkeer. Dat ze mijn naam scandeerden was leuk. Ik kreeg veel reacties na mijn - in de ogen van velen - onterecht ontslag in 2016. Maar mijn aandeel in deze overwinning is klein. Ik stond pas woensdag voor de eerste keer op het trainingsveld. De wedstrijdmentaliteit was fantastisch. De spelers zullen moed putten uit deze overwinning. In de kleedkamer was er een grote zucht van opluchting.”

“We moeten het allemaal samen doen. Niet toevallig de slogan van deze club. Stilletjes uit het dal kruipen en er alles aan doen om in eerste klasse B te blijven. Hopelijk trekken we ons op aan die overwinning tegen OH Leuven en halen we zaterdag iets tegen Cercle Brugge. Dan kunnen we met een goed gevoel de winterstop in. In 2018 zien we wel waar het schip strandt”, besloot de ex-Rode Duivel.