Workshop BroekzakGoed in Bib Voeren

Workshop BroekzakGoed wordt op zaterdag 26 mei van 11u-12u georganiseerd tijdens de opening van expo “de geschiedenis van het speelgoed” in de bib in 'sGravenvoeren.

nico meens

Workshop BroekzakGoed zaterdag 26 mei van 11u-12u tijdens opening van expo “de geschiedenis van het speelgoed” in bib Voeren!

Marcel Daerden heeft altijd al kleine spullen verzameld en meegedragen: dingen die hij in zijn broekzakken opborg en weer tevoorschijn haalde. Zijn broekzakken werden zo schatkamers van wat op het eerste gezicht maar prullen lijken. Nu hij al enige tijd geen kind meer is, stelt Marcel zich de vraag wat die dingen nog kunnen betekenen.

Zijn het gewoon persoonlijke herinneringen of zit er meer achter? Zou er zoiets bestaan als broekzakerfgoed? Niets is wat het lijkt en alles wordt anders. De handen komen op tafel. Fantasie doet het werk. Creativiteit werkt het af.

duur: maximaal 50 min / aantal deelnemers: max. 10 / leeftijd: +/- 8-12 jaar

De bib organiseert in samenwerking met vtbKultuur en het Speelgoedmuseum van Mechelen een expo over de geschiedenis van het speelgoed. Aan de hand van 11 panelen en 18 vitrinekasten o.a. aangevuld met lokaal speelgoed, kunnen wij leren hoe er werd gespeeld tijdens en na de oorlogen in onze regio.

Waar: Bibliotheek Voeren

Wanneer: 26 mei 2018 tussen 11-12u

Info: Erwin Pasmans: T: 04 381 34 28

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer