Pandoering voor Elise Mertens in derde ronde WTA Rome: Roemeense nummer 161 van de wereld is te sterk

© Getty Images via AFP

Elise Mertens (WTA-30) heeft zich zondag niet voor de achtste finales van het WTA-toernooi van Rome (4.791.105 euro) kunnen plaatsen.

Jonas Withouck
Bron: BELGA

In de derde ronde had de 28-jarige Limburgse geen verhaal tegen de Roemeense Irina-Camelia Begu (WTA-161). Die maakte er in 1 uur en 18 minuten 6-2 en 6-0 van.

De 33-jarige Begu, voormalig nummer 22 van de wereld en winnares van vijf WTA-toernooien, wacht in de achtste finales de winnares van een duel tussen de Amerikaanse Danielle Collins (WTA-15) en de Française Caroline Garcia (WTA-23) op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sander Gillé en Joran Vliegen naar kwartfinales dubbelspel

Sander Gillé en Joran Vliegen hebben zich zondag voor de kwartfinales van het dubbelspel geplaatst op het Masters 1.000 in Rome ( 7.877.020 euro). Het Limburgse duo schakelde in de tweede ronde de Monegask Hugo Nys en de Pool Jan Zielinski, die het achtste reekshoofd vormden, in een uur en drie kwartier met 5-7, 6-3 en 10-8 uit.

In hun volgende wedstrijd komen Gillé en Vliegen op het gravel in de Italiaanse hoofdstad ofwel tegenover de Braziliaan Rafael Matos en de Argentijn Andres Molteni te staan, of tegenover de winnaar van een partij in de eerste ronde, waarin de Spanjaard Marcel Granollers en de Argentijn Horacio Zeballos de Fin Harri Heliovaara en de Brit Henry Patten partij geven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen