Petje op, mantel aan en dansen maar: Oscar and the Wolf brengt Pukkelpop naar kookpunt

© DBA

Zelfverzekerd stapte hij het grote hoofdpodium van Pukkelpop op, petje op het hoofd, witte mantel rond het lichaam en vuur in de ogen. Het was menens voor Max Colombie: hij moest en zou Pukkelpop bewijzen dat hij die hoge plek op de affiche verdiende. Dus deed hij dat maar op overtuigende wijze.

Guy Stevens

Toen Max Colombie Pukkelpop in 2016 afsloot, was niet iedereen overtuigd. Een heel goede show, entertainend en vol passie, dat was er wel. Maar de jonge Dilbekenaar kon niet wegsteken dat hij op dat moment nog net niet genoeg uitstekende songs had om een heel optreden te boeien.

Goed nieuws: anno 2018 heeft Oscar and the Wolf die wel. Dat het een zegetocht zou worden, voelde je al toen hij het podium opstapte en You’re Mine, zijn samenwerking met Charlotte De Witte, inzette. Zijn bijzondere stem en een keyboard, meer was er niet nodig om Pukkelpop stil te krijgen. Wanneer de rest van de band op het podium stapte en het lied helemaal losbarstte, was het dansen begonnen. En het zou niet meer stoppen.

De weide voor het hoofdpodium stond afgeladen vol en zag en hoorde Colombie de ene hit na de andere uit zijn mouw schudden. Het bedwelmende Undress, het met wat beats aangelengde Runaway en de in geen tijd klassiekers geworden songs als Princes en Strange Entity bijvoorbeeld: allemaal werden ze meegezongen en onthaald op de betere danspasjes. Ook aan de show was gedacht: mooie visuals op het podium, drie valse plafonds met lichten erin, uit de kluiten gewassen rookmachines en witte papiertjes die al erg vroeg de lucht ingeschoten werden en voor nog meer sfeer zorgden.

Om maar te zeggen: Oscar and the Wolf was in erg goeie doen op Pukkelpop. Niemand zal erom malen dat Travis Scott afgezegd had, want het rastalent van eigen bodem zou de Amerikaanse rapper toch moeiteloos overvleugeld hebben. “Ik heb jullie twee dingen te vertellen”, zei Colombie net voor de finale van zijn show in het Engels. “Onze plaat heeft platina behaald, dankzij jullie, en we voegen een tweede concert in het Sportpaleis toe aan de kalender. Dat gaan we vanavond vieren.”

Breathing, On Fire en Fever vormden samen een krachtig slotakkoord van een heel sterke show. Zeker dat eerste werd geweldig onthaald door de fans. Enkele tienermeisjes begonnen naast ons spontaan de Indianendans te doen, met in hun zog nog een twintigtal andere Pukkelpoppers. Wat een feest.

© DBA

© DBA

© DBA

© DBA

© DBA

© DBA

© DBA

© DBA

© DBA

© DBA

© DBA

© DBA

© DBA

© DBA

© DBA

© DBA

© DBA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen