© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Twee dieven opgepakt nadat ze fietsen, drank, gereedschap en auto-onderdelen stelen in Sint-Truiden

Sint-Truiden -

De politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken heeft dinsdag twee personen van 27 en 32 jaar gearresteerd. Ze worden ervan verdacht onder andere twee fietsen, drank, gereedschap en auto-onderdelen gestolen te hebben.

Olivier Simons

Begin april werd in de stationsbuurt van Sint-Truiden een fiets gestolen. Een tijdje later zag het slachtoffer dat de fiets online te koop stond. Na verder politieonderzoek kon een mogelijke verdachte geïdentificeerd worden. De gestolen fiets werd teruggevonden, net als een tweede fiets die eerder ook als gestolen was opgegeven.

De politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken kreeg bovendien ook een melding binnen van diefstallen in de Abtenstraat. Er werden onder meer drank, gereedschap en auto-onderdelen meegenomen. Al snel was er het vermoeden van een link met de fietsdiefstallen en de feiten konden na verder onderzoek ook aan elkaar gekoppeld worden.

Dinsdag werd een doorgedreven huiszoeking uitgevoerd, waarbij een deel van de buit werd aangetroffen. Twee verdachten van 27 en 32 jaar werden gearresteerd. Ze zijn voorgeleid bij de onderzoeksrechter en kregen voorwaarden opgelegd. Het onderzoek wordt verdergezet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer