© USA TODAY Sports via Reuters Con

VIDEO. Zoals in z’n beste dagen: Christian Benteke maakt nu al tweede hattrick van het seizoen in MLS

Christian Benteke (33) heeft zaterdag een tweede hattrick dit seizoen gescoord. Het leverde DC United  2-3 winst op in Atlanta. De Belgische spits scoorde in de 19e, 44e en 55e minuut. Drie minuten voor tijd kreeg Benteke zijn applausvervanging.

Jonas Withouck
Bron: BELGA

Zoals in z’n beste dagen scoorde Benteke zaterdagavond drie keer met het hoofd. Bekijk hieronder de doelpunten.

Na tien wedstrijden in de MLS staat de doelpuntenteller van Benteke al op elf. De ex-Rode Duivel lijkt dus plots weer in topvorm te verkeren. Voor de Belgische nationale ploeg werd hij niet meer geselecteerd sinds maart 2022.

Ook Cuypers scoort weer

Voor Chicago vond Hugo Cuypers ook de weg naar het doel. In de 46e minuut scoorde hij op verplaatsing bij Saint Louis de 1-1, maar het betekende uiteindelijk niet meer dan de eerredder. Saint Louis won met 3-1 en diende Chicago zo een vijfde nederlaag op rij toe. Cuypers maakte de negentig minuten vol.

Brecht Dejaegere speelde 67 minuten voor Nashville, dat een 1-0-nederlaag leed bij Charlotte. Dante Vanzeir werkte 69 minuten mee aan 4-2-overwinning van New York Red Bulls tegen New England.

De Red Bulls zijn derde in de Eastern Conference, op zeven punten van Inter Miami, dat al een wedstrijd meer speelde. DC United is in dezelfde conference zevende, Nashville dertiende en Chicago veertiende en op een na laatste.