Veel kijkers verbaasden zich over het gsm-nummer dat tijdens de tweede halve finale van het festival getoond werd. “Nochtans klopt het”, aldus de VRT.© AFP

VRT reageert na verwarring over sms’en Songfestival: “We toonden wél een juist nummer”

Verwarring na de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival. Wie de wedstrijd op VRT 1 volgde en een sms wilde sturen, kreeg geen bevestiging. “Nochtans toonden we wel het juiste nummer”, klinkt het bij de zender.

Donderdagavond uitten vele kijkers hun ongenoegen op sociale media. Toen ze voor hun favoriete kandidaten wilden stemmen via het nummer dat tijdens de uitzending in beeld verscheen, leken hun sms’en maar niet aan te komen. Gisteravond kon de publieke omroep nog niet achterhalen wat het probleem was, maar intussen is er een antwoord.

“We willen iedereen geruststellen: het is geen fout nummer”, klinkt het bij de VRT. “De EBU (European Broadcasting Union, de organisator van het event, red.) heeft er twee in omloop, eentje voor Vlaanderen en eentje voor Wallonië. Hetgeen dat door de RTBF gebruikt wordt, staat ook op de officiële website van het festival. Dat komt omdat zij dit jaar de kandidaat leveren. Vorig jaar, toen Gustaph ons vertegenwoordigde, stond ons nummer bijvoorbeeld wél op die website.”

LEES OOK. Joost Klein daalt nog verder bij bookmakers, Israël staat nu op de tweede plek

Opvallende pancarte

Ondanks het feit dat veel mensen geen bevestiging kregen na het doorsturen van hun sms, zou het nummer dus wel moeten kloppen. Vlak voor de uitzending was ook een opvallend beeld te zien op VRT1. Een pancarte met een #Ceasefire-boodschap vanuit de vakbonden.

“Wij veroordelen de schendingen van de mensenrechten door de staat Israël. Bovendien vernietigt de staat Israël de persvrijheid. Daarom onderbreken we even het beeld. #CeasefireNow #StopGenocide”, zo luidde de boodschap. Even leek het alsof het beeld gekaapt was, maar de actie was vooraf afgestemd met de VRT.(dewo)

LEES OOK. The party’s over: Mustii mét vredesboodschap niet naar de finale, Joost Klein haalt het wel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER