© rtv

Drie verdachten gearresteerd in onderzoek naar steekpartij in café Berkemus

Herentals -

Er zijn drie verdachten gearresteerd in het dossier van de steekpartij in café Berkemus in Noorderwijk (Herentals). Twee van hen zijn minderjarig.

“In het onderzoek naar de poging tot roofmoord op 21 maart in café Berkemus in Herentals werden deze week drie verdachten gearresteerd. Ze werden voorgeleid bij de jeugd- en onderzoeksrechter”, laat het Antwerpse parket weten.

Een 36-jarige man liep op 21 maart levensgevaarlijke verwondingen op nadat hij werd neergestoken met meerdere messteken. “Hij had een afspraak om een luxehorloge te verkopen”, verduidelijkt het parket. “Via een online platform organiseerde hij de ontmoeting in café Berkemus in Noorderwijk. Hij werd daar meteen benaderd en aangevallen door twee gemaskerde verdachten.”

LEES OOK.Slachtoffer nog steeds kritiek na steekpartij in café in Noorderwijk: “Overal lag bloed op de grond”

Dezelfde avond nog werd de 21-jarige vrouw A.B. gearresteerd voor haar mogelijke betrokkenheid bij de poging tot roofmoord. Ze verscheen voor de raadkamer waar haar aanhouding bevestigd bleef. “Op dit moment verloopt haar aanhouding verder onder elektronisch toezicht”, zegt het parket.

LEES OOK. 21-jarige vrouw uit Pelt voor raadkamer verschenen voor verdenking poging roofmoord: “Nog veel vragen op dit moment

De andere twee verdachten sloegen op de vlucht nadat ze het luxehorloge in hun bezit hadden.

Drie verdachten gearresteerd

In het onderzoek naar de poging tot roofmoord werden drie verdachten gearresteerd. Een 19-jarige verdachte werd gearresteerd in Hasselt en aangehouden. De jongen verschijnt vrijdag voor de raadkamer.

Dinsdagavond werd een andere minderjarige (17) verdachte opgepakt in Holsbeek. “Door zijn woonplaats valt hij onder de bevoegdheid van het parket Leuven. Daar werd hij voorgeleid voor de jeugdrechter die gepaste jeugdbeschermingsmaatregelen heeft opgelegd.”

Ten slotte werd in Leuven een derde verdachte gearresteerd, ook hij is 17 jaar. Hij verschijnt vrijdag voor de jeugdrechter in Leuven.

Het parket laat weten dat het gerechtelijk onderzoek zal worden voortgezet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen